90'
Sargis Adamyan
1 - 3
90'

Overtuigend was het niet, maar Club Brugge boekte wel een belangrijke driepunter in Eupen. Vanaken en De Ketelaere sprongen efficiënt om met de weinige kansen van blauw-zwart. Alleen zorgde de aansluitingstreffer van Prevljak toch nog voor nervositeit. De thuisploeg liet kansen op een gelijkmaker liggen, winteraanwinst Adamyan zorgde voor de verlossende 1-3.

Eupen - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde resulteert de toenemende druk van Eupen bijna in de gelijkmaker. Nuhu komt inglijden op een lage voorzet van Alloh, maar mikt de bal van dichtbij pal op Mignolet. Club ontsnapt, waarna Adamyan de wedstrijd beslist.

• Man van de match: Ook wanneer Club niet echt draait, weet Charles De Ketelaere toch het verschil te maken. Hij pakte een cadeau van Amat gretig uit voor de knappe 0-2 en lag mee aan de basis van de mooie combinatie die tot de derde Brugse goal leidde.

• Opvallend: Eupen blijft in vrije val. De ploeg zit nu al meer dan 2 maanden zonder zege. Een 1-0-overwinning tegen Beerschot op 11 december, dat was de laatste keer dat Eupen nog eens drie punten pakte. Sindsdien verloor het in 10 competitiewedstrijden maar liefst 8 keer.

Club blijft in zetel zitten na vroege goal Vanaken

Voor de tweede zondag op rij kon Club Brugge profiteren van puntenverlies van een rechtstreekse concurrent. Vorige week liep het 3 punten in op Union, vandaag kon het de misstap van Antwerp uitbuiten.

Na amper 8 minuten had Club de wind al in de zeilen. Agbadou liet zich op een hoekschop te makkelijk aftroeven door Vanaken en die kopte op zijn typische wijze raak. Het begin van een doelpuntenfestival? Toch niet, Club kreeg nadien nauwelijks een bal tussen de palen.

Nurudeen werd enkel nog op de proef gesteld door een schot van Buchanan. Aan de overkant moest Mignolet dan weer vechten tegen de slaap. Eupen kon de eerste helft niet één degelijke doelkans afdwingen.

Strijdend Eupen blijft met lege handen achter

Eupen toonde een pak meer aanvalsdrift na de rust, maar werd daar bijna meteen voor afgestraft. Na een scherpe counter mikte De Ketelaere rakelings naast. Nog voor het uur was het wél raak voor het Brugse goudklompje. Amat werkte een voorzet van Lang ongelukkig in de voeten van De Ketelaere en die joeg de bal vanuit een scherpe hoek hoog in doel.

Eupen bleef desondanks voor de aanval kiezen en dat loonde. De pas ingevallen Nuhu bleek meteen een meerwaarde. Hij zette zich na mistasten van Buchanan goed door en dwong Mignolet tot een redding. Op de herneming van Prevljak had de Club-doelman geen verhaal, amper 5 minuten na de 0-2 maakte de Bosniër er weer een wedstrijd van.

Club kreeg het plots nog bijzonder moeilijk. Nuhu en Lambert kwamen dicht bij de 2-2, maar telkens hield Mignolet Club overeind. In de absolute slotfase kon Adamyan de bezoekers bevrijden. Na een knappe voorbereiding door Vanaken en Rits besliste hij de wedstrijd met zijn eerste goal voor blauw-zwart.

"Moeilijke wedstrijd in moeilijke omstandigheden"

• Alfred Schreuder (trainer Club Brugge): "Het was een moeilijke wedstrijd in hele moeilijke omstandigheden. De tegenstander was ook goed voorbereid. We begonnen wel goed. We kwamen snel op voorsprong en we hadden de mogelijkheden om de 2-0 te maken. Die maakten we in de tweede helft gelukkig wel en toen was er die onnodige tegengoal. Na die aansluitingstreffer zijn we twee keer goed weggekomen, maar Simon pakte die ballen goed. We vonden toen niet meer de rust in balbezit, de omstandigheden lieten het niet toe. Het is een moeilijk bespeelbaar veld en er stond ook veel wind. Maar Eupen deed het ook gewoon goed, zij namen ook risico's. Uiteindelijk winnen we hier wel met 3-1. Er wacht ons nu een mooie thuiswedstrijd tegen Antwerp, maar eerst even genieten van deze zege."

• Michael Valkanis (trainer Eupen): "Ons spel in de tweede helft, dat is het voetbal dat ik wil zien. In de eerste helft stelden we aanvallend te weinig voor. Ik heb ze tijdens de rust gevraagd om agressiever te zijn in en rond de zestien en dat waren de jongens ook. Er was een periode van 15 à 20 minuten waar de goal in de lucht hing en we Club zwaar onder druk zetten. Maar dan hebben zij natuurlijk de kwaliteit om ons af straffen met een knappe goal. Maar ondanks het resultaat moeten we heel trots zijn. We moeten hierop voortbouwen. Het wordt er niet makkelijker op, met de volgende wedstrijd tegen Union. Maar het team heeft die uitdagingen nodig. We moeten positief blijven."

90+4'

Het heeft de nodige moeite gekost, maar Club pakt wel 3 punten mee uit Eupen. De thuisploeg toonde na de rust een ander gelaat en maakte het Club na de aansluitingstreffer van Prevljak nog knap lastig. De 2-2 hing in de lucht tot Adamyan Club bevrijdde.

90+1'

90'

Adamyan doet het licht uit

De buit is binnen voor Club. Na een stevige misser enkele minuten geleden maakt Adamyan het nu wél af. Een mooie combinatie tussen Vanaken en Rits wordt door de invaller van dichtbij beheerst afgerond. Zijn eerste treffer voor Club.

86'

Lambert kopt in de handen van Mignolet

Het blijft spannend bij deze tussenstand. Nu is het weer Eupen dat voor gevaar zorgt. Na een kort genomen hoekschop schildert Nuhu de bal op het hoofd van Lambert. Die kan ongehinderd koppen, maar besluit te slap in de handen van Mignolet.

85'

Stevige misser van Adamyan

Club is nu plots een paar keer na elkaar gevaarlijk. Weer is het Adamyan die een kans krijgt, weer kan de invaller ze niet benutten. Eerst mikt hij van dichtbij pal op Nurudeen, in de herneming besluit hij wild over.

84'

Adamyan komt te laat

De Ketelaere toont nog eens zijn klasse met een heerlijke voorzet in de rug van Amat. Maar Adamyan komt net te laat om de bal in doel te tikken.

81'

Rits stelt Nurudeen op de proef

Eindelijk nog eens een tegenprik van Club Brugge. Rits waagt zijn kans met een verre knal, Nurudeen moet bij de pinken zijn, maar pareert het schot.

79'

Nuhu dicht bij de 2-2!

Club ontsnapt aan de gelijkmaker! Alloh slingert de bal laag voor doel en de inglijdende Nuhu tikt de bal recht op Mignolet. Pech voor Eupen, Club blijft in de verdrukking zitten.

75'

Club heeft het moeilijk en dus grijpt Schreuder in. Skov Olsen en Lang worden naar de kant gehaald voor Adamyan en Balanta.

70'

Eupen blijft voor de aanval kiezen. Invaller Nuhu brengt meer snedigheid in het spel van de thuisploeg. Buchanan moet zijn voorzet in hoekschop werken, maar de stilstaande fase levert niks op.

67'
63'
62'

Eupen is nog niet uitgeteld

Prevljak maakt er weer een wedstrijd van. Met een ongelukkige kopbal lanceert Buchanan ongewild Nuhu. Die zet zich goed door en dwingt Mignolet tot een redding, maar in de herneming kan Prevljak van dichtbij makkelijk scoren.