5. 90+4' - Doelpunt - Daichi Hayashi (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 20/02/22 - 21:02
90+4'
2 - 0

OH Leuven heeft zijn zegereeks niet kunnen doortrekken op Stayen. Door goals van de Japanners Hara en Hayashi hield STVV de punten thuis. Goed voor de 3e Truiense zege op een rij.

STVV - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: 10 minuten voor het einde biedt Mercier Kaba een uitgelezen kans op de 1-1 aan, maar alleen voor Schmidt laat de Guineeër een zeldzame misser optekenen. STVV ontsnapt en geeft de zege niet meer uit handen.

• Man van de match: Taichi Hara mag de Truiense zege voor een groot stuk op zijn conto schrijven. De Japanner opende met een rake kopbal op een corner de score in de eerste helft en bood diep in de extra tijd Hayashi de beslissende 2-0 aan.

• Lastig programma: Voor OHL komt er een einde aan een ongeslagen reeks van 4 wedstrijden. Het wordt opletten voor een seizoenseinde in mineur, want met onder meer Anderlecht, Union, Antwerp en AA Gent wachten OHL nog enkele stevige opponenten.

Hara verzilvert Truiense aanvalsdrift

Vorig week bleek een stevig blok het succesrecept tegen Union, maar vanavond gooide STVV het over een andere boeg. De thuisploeg koos resoluut voor de aanval, al leverde dat aanvankelijk niet veel meer op dan een ongevaarlijk afstandsschot van Konaté.

Combinerend lukte het niet voor STVV, op een stilstaande fase wél. Patris maakte bijna een owngoal op een vrije trap van Brüls en liet zich op de daaropvolgende hoekschop van diezelfde Brüls aftroeven door Hara. Die kopte de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Een stevig antwoord van OHL bleef uit, al zorgde een knappe combinatie tussen Schrijvers en Maertens wel even voor nervositeit bij STVV. Teixeira kon de lage voorzet net voor de neus van Kaba nog in hoekschop werken.

Kaba laat de gelijkmaker liggen

Meteen na de rust kopieerden Brüls en Hara bijna het openingsdoelpunt, maar dit keer kopte de Japanner te centraal en dus binnen het bereik van Runarsson. Van het aanvallende Truiense spel bleef nadien niet veel meer over, de thuisploeg kroop in zijn vertrouwde egelstelling.

OHL beet er zijn tanden stuk op. Tien minuten voor het einde konden de bezoekers de code toch kraken, maar Kaba verknoeide alleen voor Schmidt een reuzenkans op de 1-1. Enkele minuten later volgde een nieuwe domper voor OHL toen Malinov uitgesloten werd.

STVV kwam niet meer in de problemen en nam in de extra tijd alle twijfels weg. Hara kroop dit keer in de rol van aangever, Hayashi werkte feilloos af. STVV boekt zo een derde zege op rij en is zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

"Geen terechte uitslag"

• Mathieu Maertens (OH Leuven): "We hadden meer balbezit en de betere kansen, maar het tikkeltje geluk om te scoren ontbrak. We hadden wat meer geduld aan de bal moeten tonen. In de eerst helft hebben we te overhaast gespeeld, na de rust was het iets beter. Het is heel frustrerend, de uitslag is ook niet terecht. Het was net niet, het is teleurstellend. Een voetballende tegenstander zoals Anderlecht volgende week zal ons wellicht ook beter liggen dan een stugge ploeg als STVV."

• Christian Brüls (STVV): "Het was geen leuk weer, geen leuke wedstrijd en geen leuk voetbal. Maar we hebben de drie punten en dat is het enige dat telt. We waren er vanaf het begin klaar voor en kwamen ook verdiend op voorsprong. We wisten dat het in de tweede helft moeilijk zou worden, zeker omdat we tegen de wind in moesten spelen. Uiteindelijk hadden we het geluk misschien een beetje aan onze kant. OHL had misschien kunnen scoren, maar we hebben het afgemaakt op het einde."

90+6'

STVV gaat door op zijn elan en boekt tegen OHL zijn derde overwinning op een rij. Voor de Leuvenaars komt er dan weer een einde aan een ongeslagen reeks van 4 wedstrijden. Hara opende in de eerste helft de score en bood diep in de extra tijd Hayashi de 2-0 aan.

90+4'
2-0
90+4'

Boeken toe voor OHL

Hayashi beslist de wedstrijd in de extra tijd. Hara zet Özkacar in de wind en pikt na zijn goal nu ook een assist mee. Op zijn aangeven zet Hayashi de 2-0 op het scorebord.

90+1'

90+1'

88'
88'

Rood voor Malinov

OHL moet de wedstrijd met z'n tienen voltooien. Malinov speelt de bal te ver van de voet en gaat dan fors door op Kagawa. Ref Vergoote twijfelt niet.

80'

Kaba laat de 1-1 liggen!

Wat een kans, wat een misser! Schrijvers lanceert Mercier op links en die schotelt Kaba de perfecte voorzet voor, maar alleen voor Schmidt mikt de spits in één tijd slordig naast. Hier was veel meer mee te doen, STVV ontsnapt.

71'
71'

Dubbele wissel

Bij STVV mag Kagawa nog ruim een kwartier meedoen. Ook Durkin wordt nog in de strijd gedropt. Voor Klauss en Brüls zit de 28e speeldaqg er op.

70'

Patris mag een streep trekken onder zijn moeilijke wedstrijd. Vlietinck is zijn vervanger.

70'

Mercier niet voorbij Schmidt

Bij STVV is het nu toch vooral verdedigen geblazen. Een kunstje dat de Truienaars perfect beheersen. Toch vindt Mercier op aangeven van Tamari opnieuw een gaatje. Schmidt gaat goed plat op zijn lage knal.

65'

Afgekeurde goal

Plots dan toch eens een stevige prik van OHL. Schmidt moet de bal lossen op een schot van Mercier en Dewaest kan scoren in de herneming. Maar er wordt meteen gevlagd en gefloten voor buitenspel. De beslissing van Vergoote wordt bekrachtigd door de VAR.

63'

8 doelpogingen voor STVV tegenover slechts 1 voor OHL. Voorlopig worden de verhoudingen correct weerspiegeld in de tussenstand. Brengt het laatste halfuur daar nog verandering in?

61'
59'

Een groot verschil tussen het OHL van de eerste en dat van de tweede helft is er vooralsnog niet. De bezoekers geven niet de indruk dat ze het tij kunnen keren.