Live: Olympische Spelen

 vr 9 augustus 2024 06:51

Fase per faselaatste update: 2 maanden geleden

00:17

Einde van dag 14. Het was een bewogen dag voor de Belgische ploeg met liefst 3 medailles. Meer van dat morgen? 

09/08/24
23:22

Geen finale voor de Cats

Jammer, jammer, jammer: de Belgian Cats spelen zondag voor brons en niet voor goud. Tegen Frankrijk verloren de basketbalvrouwen na een verlenging: 81-75. Zondag om 11.30 uur wacht Australië in de kleine finale. 

21:18
taekwondo

Brons voor Chaari!

Het kan niet op: Sarah Chaari leek naast brons te grijpen in het taekwondo, maar redt zich in het slot uit een uitzichtloze situatie. Dat is medaille 9!

21:04

Ik ben ongelofelijk gelukkig. Ik win een medaille: echt zot!

Noor Vidts
20:44
atletiek

We vullen het Belgische medaillemandje met GOUD én BRONS: Nafi Thiam en Noor Vidts hebben het helemaal waargemaakt in de zevenkamp. Thiam wint voor de derde keer op een rij olympisch goud in de meerkamp, Vidts sprong dankzij de 800 meter nog naar het podium. 

20:01
voetbal

De voetbalfinale krijgt nog een staartje: Frankrijk en Spanje moeten verlengen bij een 3-3-tussenstand. Dat betekent dat de hockeyfans nog even geduld moeten tonen. Na de ontknoping schakelen we op livestream 2 over naar Nederland-China. 

19:12
basketbal

Team USA in de finale

De Amerikaanse vrouwen staan zoals verwacht in de basketbalfinale. Australië was een vogel voor de kat met 85-64. 

Als de Belgian Cats straks winnen, spelen ze zondag om 15.30 uur de finale tegen de Amerikaanse vrouwen. Verliezen ze van Frankrijk, dan kijken ze om 11.30 uur Australië in de ogen. 

18:51
baanwielrennen

10e plek voor Belgische tandem

Katrijn De Clercq en Hélène Hesters zijn 10e geëindigd in de madison. Het jonge duo verving Lotte Kopecky en Shari Bossuyt, in normale omstandigheden de Belgische kanonnen in de koppelkoers. De Clercq en Hesters deden een gooi naar een medaille, maar een bonusronde versieren is niet gelukt. Het goud was voor Italië. 

17:55

Voetbal, piste en basketbal

Terwijl je op livestream 3 nog volleybal kijkt, schakelen we op livestream 1 over naar het baanwielrennen. Hélène Hesters en Katrijn De Clercq proberen te verrassen in de koppelkoers.

Op livestream 2 gaat de voetbalfinale bij de mannen van start: Frankrijk neemt het op tegen Spanje.

En op livestream 4 kun je al scouten voor als de Belgian Cats straks de finale halen: de VS neemt het op tegen Australië. 

16:29
taekwondo

Geen goud of zilver, wel brons voor Sarah Chaari?

Sarah Chaari zal geen olympisch kampioen worden in het taekwondo. Onze landgenote verloor haar halve finale na een zenuwslag. Ze moet later vanavond aan de bak voor het brons. Die kamp verwachten we rond 20.49 uur.

15:47
hockey

Drama voor Red Panthers

Het mag niet zijn voor de Red Panthers. Net als in de halve finales loopt het ook in de troostfinale mis bij shoot-outs. Tegen Argentinië slepen de Panthers een 2-2-gelijkspel uit de brand, maar vervolgens kunnen ze maar één shoot-out scoren. Geen brons voor de Belgische hockeyvrouwen na een sterk toernooi.

15:24
taekwondo

Chaari lost beloftes in

Sarah Chaari werpt zich op als medaillekandidate. De taekwondoïn vecht na een spannende strijd straks voor een plek in de finales. Om 16.11 uur komt onze landgenote weer in actie voor een medaille.

14:22
baanwielrennen

Julie Nicolaes stoot door

Julie Nicolaes is niet onder de indruk van de omstandigheden. Ze plaatst zich met een knappe tijd (10"809) voor de volgende ronde in de sprintcompetitie.

14:08
hockey

Brons voor de Red Panthers?

Na de ontgoocheling in de halve finales kunnen de Red Panthers het olympische toneel nog verlaten met brons. De snelle 1-0 van Puvrez is alvast een optie nemen op eremetaal.

11:58
atletiek

2e persoonlijk record voor Vidts

Noor Vidts heeft haar 3e persoonlijk record beet in de zevenkamp. Na de horden verbluft ze ook in het speerwerpen met 45 meter. Een worp naar het brons.

11:54
atletiek

Net niet voor Crestan

Eliott Crestan heeft op een haar na de olympische finale op de 800 meter gemist. Het zag er lang goed uit voor onze landgenoot: een 4e plek volstond, maar het werd net een 5e plaats. 

11:22
atletiek

Belgian Tornados rechtstreeks naar finale

De Belgian Tornados houden hun finalereeks vol. Sacoor start sterk, waardoor Dylan Borlée snel de leiding kan nemen. Florent Mabille, een minder bekende naam in het viertal, houdt heel knap stand en kan ook als 1e wisselen met Kevin Borlée. De slotloper laat lopen in de laatste meters, want plek 3 volstaat voor de finale.

11:16
kano & kajak

Broekx en Peters naar A-finale

Lize Broekx en Hermien Peters hebben zich vlot geplaatst voor de A-finale van de K2 500 meter, met de 2e tijd in hun halve finale. Met 1'39"74 hebben ze de 5e tijd  van de finalisten. Kunnen ze straks om 13.10 uur oprukken naar het podium?

11:08
atletiek

Chaari wint vlot eerste kamp

Sarah Chaari kent weinig problemen in haar eerste kamp. De Dominicaanse Madelyn Andrea Rodriguez wordt overpowerd en verliest met 6-2 en 11-2. Chaari kan tot 14.30 uur bekomen voor haar kwartfinale.

11:02
atletiek

Cheetahs gaan door

De Belgian Cheetahs staan in de finale. Hun verliezende tijd volstaat om door te stoten.

10:47
atletiek

Belgian Cheetahs 4e

Het wordt bang afwachten voor de Belgian Cheetahs. Slotloper Helena Ponette kan net niet bij de eerste 3 eindigen. De Belgen maken nog kans met de verliezende tijden, maar dan mogen de andere reeksen niet sneller gaan. We noteren 3'24"92.

10:40
atletiek

6,41m voor Thiam

Nafi Thiam kan haar sprong van het EK niet evenaren. Ze moet vrede nemen met 6,41 meter, en concurrente Katarina Johnson-Thompson doet amper één centimeter slechter. Het blijft dus razend spannend. 

10:05
atletiek

Ook feest in de estafette

We hebben natuurlijk niet alleen oog voor de zevenkampers. Ook de estafetteploegen komen in actie. Om 10.40 uur zijn de Belgian Cheetahs aan zet, om 11.17 uur volgen de Belgian Tornados. Bij de Cheetahs mogen Claes, Ponette, Laus en Vervaet lopen, bij de Tornados worden Dylan en Kevin Borlée, Florent Mabille en Jonathan Sacoor ingezet.

09:55
atletiek

Tijd voor zevenkamp

Kan Nafi Thiam weer de leiding overnemen in de zevenkamp van de Britse Katarina Johnson-Thompson? Met het verspringen en het speerwerpen vindt ze alvast twee onderdelen die haar goed liggen. Kan ze voldoende voorsprong uitbouwen voor de afsluitende 800 meter? Ook Noor Vidts doet nog mee voor de medailles. Kan ze Anna Hall van de 3e plek wegduwen? Bekijk het nu op livestream 4.

07:23

Lang hebben we vandaag niet moeten wachten op actie in Parijs. De 14e dag van de Olympische Spelen begint opnieuw in de Seine met de 10 kilometer openwaterzwemmen. Bekijk de wedstrijd vanaf nu integraal op livestream 3.

06:52

Dag vol medaillekansen

Goeiemorgen, vandaag zou wel eens een Belgische hoogdag kunnen worden op de Olympische Spelen. Nafi Thiam is op koers om goud te pakken en ook Noor Vidts kan eremetaal pakken. In het taekwondo staat 19-jarige topper Sarah Chaari op de tatami. Zij werd in 2022 wereldkampioene. Ook de Red Panthers en de Belgian Cats kunnen hun klauwen in een medaille zetten.