Club Brugge laat bonus van 2 goals door de vingers glippen in topper tegen Antwerp

3. 78' - Doelpunt strafschop - Vincent Janssen (2 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 17 - 13/11/22 - 13:31
    78'
    Vincent Janssen
    2 - 2
    78'

Club Brugge gaat niet met een opperbest gevoel de WK-break in. Blauw-zwart is zondagmiddag in de topper tegen Antwerp blijven steken op een 2-2-gelijkspel. De bezoekers haalden een kwartier voor tijd in 3 dolle minuten een achterstand van 2 goals op.

Club Brugge - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog een kwartier op de klok zit Club Brugge in een zetel bij 2-0. Die voorsprong smelt als sneeuw voor de zon, want op 3 minuten tijd klimt Antwerp weer op gelijke hoogte.

• Man van de match: Vincent Janssen zat lange tijd in de broekzak van Brandon Mechele. Uiteindelijk stapt hij wel met een doelpunt en assist van het veld.

• Opvallend: Club Brugge won de laatste 3 wedstrijden tegen Antwerp. Vandaag komt daar een gelijkspel bij.

Mechele knikt Club op voorsprong

"We willen alle twee winnen en we willen alle twee niet verliezen." Het waren profetische woorden van Mark van Bommel voor de wedstrijd, want een gelijkspel werd het wel degelijk.

De partij begon ook evenwichtig. Vanaken kreeg een grote kans en aan de overzijde pakte Simon Mignolet uit met 2 prima reflexen. Club drukte wel door en kwam ook op voorsprong. Mechele knikte een hoekschop van Skov Olsen uitstekend binnen: 1-0.

In de tweede helft kregen we niet dezelfde intensiteit en was het wachten op grote kansen. Jutgla, die niet echt in de match zat, knalde wel met links de 2-0 binnen. Het leer werd nog even gedevieerd door Noa Lang. Een dubbele bonus, Club kon de zege al ruiken.

Club geeft het in 3 minuten weg

Dat was buiten de veerkracht van Antwerp gerekend. De ingevallen Frey stond maar enkele minuten op het veld wanneer hij de 2-1 niet meer kon missen.

Luttele minuten later ging de bal op de stip na licht contact van Mechele op Scott. Een discutabele elfmeter, maar dat zou Janssen worst wezen. De Nederlandse international knalde het leer staalhard binnen.

Genk kan door dat gelijkspel nog verder uitlopen op zijn naaste concurenten. Dan moet het straks wel winnen van Anderlecht.

Alderweireld: "Club Brugge was te pakken vandaag"

• Mark van Bommel (Antwerp): "Bataille kreeg een grote kans en we kwamen er eerst voetballend wel goed door. Dan moet je het lef en de durf hebben om daar door te spelen. In de tweede helft was het wat gezapig. We komen 2-0 achter en dan moet je iets doen. Dan komt Michael (Frey, red.) erin en ze wisten het even niet meer. Daar hebben we van geprofiteerd. Maar we moeten meer creëren. De efficiëntie vandaag was niet slecht."

• Carl Hoefkens (Club Brugge): "Ik ben zeer ontgoocheld. Normaal gezien moet je die wedstrijd altijd winnen, maar we moeten jammer genoeg tevreden zijn met een punt."

• Toby Alderweireld (Antwerp): "Ik denk dat we vandaag mentaliteit hebben getoond. Als we vooraan meer kwaliteit hadden, dan konden we gewoon met de drie punten weggaan. De laatste pass was gewoon niet goed vandaag. De juiste keuzes waren gewoon niet goed genoeg. Als Club te pakken was, dan was het zeker vandaag. Als je 2-0 achter komt dan is dit de mentaliteit die we willen zien. Ik ben trots op mijn ploeg."

• Simon Mignolet (Club Brugge): "We moeten de wedstrijd winnen. Maar ik denk ook dat we vandaag genoeg gedaan hebben om de partij te winnen. We verdienen het om de drie punten te pakken. Het resultaat is teleurstellend. Dat is het enige waar we ontevreden over kunnen zijn. Op het eerste tegendoelpunt kunnen we beter doen, maar dat is het enige dat ze gecreëerd hebben. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar hoe ik het aanvoel, is het veel te licht om daar een penalty voor te geven. Als je tegen Antwerp speelt en het stadion zit vol dan zal er zeker contact zijn. En zal er geduwd en getrokken worden. Er zullen fases zijn, maar die niet over de schreef gaan. Je moet dan aanvoelen dat het te licht was om een penalty te geven. Anders had je vandaag meer dan 1 penalty moeten geven."

90+7'

De wedstrijd zit erop. Club Brugge leek de schaapjes op het droge te hebben bij een 2-0-voorsprong, maar Antwerp vocht terug. Op 3 minuten tijd werd het 2-2 na doelpunten van Janssen en Frey.

90+4'

Blessure Balikwisha

Balikwisha voelt bij een spurt iets aan zijn hamstring en moet de strijd staken. Hij kan wel niet vervangen worden, want de wisselmomenten van Van Bommel zijn al opgebruikt.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
    90'

6' extra

De wedstrijd zit er nog niet helemaal op. We krijgen nog 6 minuten extra tijd.

89'

Yusuf gaat stevig door op Onyedika en ook Sylla komt er hard in vliegen. Beide spelers krijgen dan ook een geel karton onder de neus geduwd.

87'
    79'
    77'

Janssen maakt gelijk: 2-2!

Op 3 minuten tijd maakt Antwerp de achterstand goed. Janssen jaagt de strafschop staalhard in doel.

76'
    75'

Strafschop voor Antwerp!

Lardot wijst onverbiddelijk naar de stip. Scott gaat na licht contact met Mechele veel te makkelijk neer in de zestien van Club Brugge. Antwerp krijgt een strafschop.

75'
    75'

Frey met de aansluitingstreffer!

Hij staat er nog maar een paar minuten op en Frey maakt al het verschil. Janssen brengt het leer voor doel en daar staat Frey te wachten. We hebben weer een wedstrijd.