Zulte Waregem en Kortrijk delen de punten in fel burenduel

  1. 24' - Geel - Mathias Fixelles
  2. 22' - Geel - David Hubert
  3. 2' - Geel - Cameron Humphreys
  1. 90+4' - Geel - Lasse Vigen Christensen
  2. 90' - Geel - Bassem Srarfi
  3. 88' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (2 - 2)
  4. 84' - Verv. Mathias Fixelles door Michiel Jonckheere
  5. 84' - Doelpunt - Ewoud Pletinckx (1 - 2)
  6. 83' - Geel - Kristof D'Haene
  7. 75' - Verv. Habib Guèye door Mohamed Badamosi
  8. 71' - Doelpunt - Eric Ocansey (0 - 2)
  9. 70' - Verv. Rachid Alioui door Eric Ocansey
  10. 70' - Verv. Marlos Moreno door Victor Torp
  11. 67' - Verv. Frank Boya door Idrissa Doumbia
  12. 64' - Geel - Zinho Gano
  13. 60' - Verv. David Hubert door Lasse Vigen Christensen
  14. 57' - Doelpunt - Habib Guèye (0 - 1)
  57'goalHabib Guèye0 - 1
  71'goalEric Ocansey0 - 2
  84'goalEwoud Pletinckx1 - 2
  88'penalty goalJelle Vossen2 - 2

  Zulte Waregem heeft op de valreep een derde nederlaag op rij vermeden. In het felbevochten burenduel met Kortrijk maakte Jelle Vossen in de slotfase de 2-2 vanaf de stip. Al schiet Zulte Waregem weinig op met 1 punt.

  Zulte Waregem - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk lijkt op weg naar de zege tot Pletinckx uit het niets toch opnieuw voor spanning zorgt in de wedstrijd. De bezoekers breken uiteindelijk onder de druk van Zulte Waregem en incasseren nog een 2e doelpunt in de 88e minuut.

   

  • Man van de Match: Jean-Luc Dompé was niet altijd even gelukkig in zijn acties, maar had wel een voet in beide doelpunten van Zulte Waregem. Bij de aansluitingstreffer legde hij de bal slim terug op Pletinckx, terwijl hij niet veel later ook nog een strafschop uitlokte.

   

  • Opvallend: De laatste keer dat Zulte Waregem thuis kon winnen van KV Kortrijk dateert al van 20 april 2018. Toen wonnen de manschappen van Francky Dury met 3-0 na doelpunten van Bongonda, Harbaoui en Kaya.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Kortrijk (2-2)

  Veel sfeer en strijd in kansarme 1e helft

  In een sfeervolle Elindus Arena kregen de fans meteen een stevige openingsfase voorgeschoteld. KV Kortrijk dicteerde de wet, maar na 10 minuten was het toch de thuisploeg die een eerste keer kwam opzetten. Gano kreeg te veel ruimte in de zestien, maar knikte de bal uiteindelijk nog ruim naast.

  De bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan en bleven de bal opeisen. Zulte Waregem had moeite met het hoge tempo en dat vertaalde zich ook bijna in de 0-1. Fixelles dropte de bal richting de tweede paal, maar Gueye kon net niet voldoende kracht meegeven aan zijn kopbal.

  Het hoge tempo uit de beginfase zakte en Zulte Waregem knokte zich in de partij. De bedrijvige Kutesa probeerde het na een knappe aanval vanop afstand, maar trof de arm van Vandendriessche. Geen penalty volgens scheidsrechter Boterberg.

  Ondanks een kansarme 1e helft was het vlak voor de rust dan toch bijna prijs voor de bezoekers. Selemanie verstuurde een hoge voorzet richting de 2e paal, waar Gueye net niet hoog genoeg klom om de 0-1 binnen te koppen.

  Hubert in de bloemetjes gezet voor 300e match in eerste klasse

  Zulte Waregem sleept punt uit de brand in zinderende slotfase

  Zulte Waregem kwam beter uit de kleedkamer en voetbalde al snel 2 grote kansen bij elkaar. Na een lage schuiver van Kutesa kopte Gano in de herneming tegen de lat. Niet veel later ging een streep van Boya maar rakelings naast.

  Het doelpunt viel aan de andere kant. Na slordig balverlies van Ciranni kon Gueye alleen op Bostyn af. De Senegalees bleef ijzig kalm en duwde de openingstreffer zuiver binnen.

  De thuisploeg was het Noorden kwijt en 20 minuten voor tijd sloeg Kortrijk nog een keer toe. Bostyn pakte eerst nog uit met een knappe reflex op een doorgeschoten vrije trap van Selemanie, maar op de rebound van Ocansey had de doelman geen verhaal. 0-2.

  Wedstrijd gespeeld zo leek, maar dat was buiten het zinderende slot gerekend. 7 minuten voor tijd knalde Pletinckx op aangeven van Dompé de aansluitingstreffer binnen, waarna Vossen 2 minuten later vanop de stip zowaar nog gelijk maakte.

  Na een intense derby moeten beide ploegen dus genoegen nemen met een punt. Kortrijk blijft hangen op plaats 7, Zulte Waregem raakt maar niet weg uit de onderste regionen.

  Gueye gaat slim voorbij Pletinckx, maar zijn schot vliegt tribunes in

  De strafschopfout op Dompé:

  Dury: "Moeten op zoek naar de nodige stabiliteit"

  Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "We gingen vandaag voor de overwinning, dus dan mogen we niet tevreden zijn met een punt. De eerste helft was niet goed. We hadden problemen in de opbouw en in balverlies hadden we problemen met de afhakende Fixelles."

  "In de tweede helft hebben we dan risico's genomen door op een andere manier te spelen. Maar het is niet de eerste keer dat we een doelpunt weggeven zoals bij de 0-1."

  "Iedereen wil natuurlijk winnen, maar je moet dat dan ook uitstralen en durven tonen. Na de 2-2 begonnen we er opnieuw in te geloven, maar vervolgens worden we opnieuw bang omdat we enkele vrije trappen weggeven."

  "Het gaat met ups en downs bij ons en we moeten op zoek naar de nodige stabiliteit. We hebben wat pech gehad de eerste 8 wedstrijden en we moeten door deze moeilijke periode."

  Elsner: "Jammer voor de fans dat we dit nog weggeven"

  Luka Elsner (trainer KV Kortrijk): "Als je 10 minuten voor tijd met 0-2 leidt, moet je natuurlijk altijd winnen. Op het einde van de wedstrijd sprongen we te slordig om met de ruimtes die er lagen."

  "We hadden niet de mentaliteit vandaag om de overwinning over de streep te trekken. We incasseren nog 2 doelpunten, maar verliezen gelukkig niet meer. Het is gewoon jammer voor de supporters dat we dit nog weggeven."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. EINDE. Na een een onwaarschijnlijke 2e helft sleept Zulte Waregem in een zinderende slotfase toch nog een puntje uit de brand. Kortrijk kwam op een dubbele voorsprong via Gueye en Ocansey, maar Pletinckx en Vossen sloegen in twee minuten nog twee keer toe. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. De gemoederen laaien hoog op in de slotfase van deze wedstrijd. Ook Francky Dury krijgt nog een gele kaart onder de neus geduwd voor hevig protesteren. .
  4. Gele kaart voor Lasse Vigen Christensen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Krijgen we nog een winnaar te zien vandaag? Ondertussen is de helft van de extra tijd al weggetikt. Kan Zulte Waregem de remontada helemaal vervolledigen? Het zou alvast heel sterk zijn. .
  6. tweede helft, minuut 92. Kortrijk plooit nu helemaal terug, terwijl Zulte Waregem nog een hoekschop uit de brand sleept. Wat een zinderende derby krijgen we vandaag te zien. .
  7. tweede helft, minuut 91.
  8. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. Gele kaart voor Bassem Srarfi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 90
  10. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 88 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 2, 2.
  11. tweede helft, minuut 88. 2-2, Vossen! Jelle Vossen faalt niet en zet de elfmeter zuiver om. Meteen ook zijn 7e doelpunt van het seizoen. Alles kan nog in deze wedstrijd! .
  12. tweede helft, minuut 87. Penalty! De VAR kan Kortrijk niet meer redden en geeft scheidsrechter Boterberg gelijk. Wat doet Jelle Vossen? .
  13. tweede helft, minuut 86. Penalty Zulte Waregem? In een paar minuten tijd kantelt de partij helemaal! Dompé gaat makkelijk neer na een tackle van Dewaele in de zestien. Boterberg wijst naar de stip, maar wat doet de VAR? .
  14. tweede helft, minuut 85.
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Mathias Fixelles eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Ewoud Pletinckx van Zulte Waregem. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 83. 1-2, Pletinckx! Daar is de aansluitingstreffer dan toch! Dompé dribbelt zich tot aan de achterlijn en legt de bal vervolgens slim terug op Pletinckx. Een mooi doelpunt dat de hoop opnieuw doet aanwakker in de Elindus Arena. .
  18. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 83
  19. tweede helft, minuut 82. Geel D'Haene. Ook D'Haene krijgt nog geel onder de neus geduwd na een stevige charge op Kutesa. Een onnodige ingreep van de ervaren kapitein. .
  20. tweede helft, minuut 79. De bezoekers loeren op de counter en wachten op een foutje van Zulte Waregem. Met nog 10 minuten te gaan, is de kans klein dat de manschappen van Dury deze scheve situatie nog kunnen rechttrekken. .