1. Spanje 6 5 0 1 +13 15
2. Denemarken 6 4 0 2 +6 12
3. België 6 1 1 4 -13 4
4. Tsjechië 6 1 1 4 -6 4

De top 2 plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2025 in Zwitserland. De nummer 3 mag naar de play-offs. De nummer 4 gaat ook naar de play-offs, maar degradeert wel naar League B.

Geen belangrijke 6 op 6: Red Flames bijten ondanks fel slotoffensief hun tanden stuk op Tsjechië

di 4 juni 2024 21:53
Kwalificaties EK 2025: België - Tsjechië

De Red Flames hebben Tsjechië niet voor een tweede keer kunnen kloppen in de EK-kwalificatie. Tegen het zwakke zusje van de groep moesten de Belgen 6 op 6 pakken, wilden ze de kansen gaaf houden op een rechtstreeks EK-ticket. Toch was het Tsjechië dat verdiend op voorsprong kwam, na een fel slotoffensief maakte Blom gelijk in Sint-Truiden.

19' 0-1 Kamila Dubcova

79' 1-1 Jassina Blom

De Red Flames begonnen te mak aan de wedstrijd. De Tsjechische vrouwen dwongen kans na kans af zonder dat de Flames een verdedigend antwoord vonden.

Na 20 minuten werd de Belgische laksheid  afgestraft. Tysiak liet zich aftroeven waardoor er eenvoudig kon afgelegd worden op Dubcova. Lichtfus zat er nog even bij, maar tikte de bal tegen Dubcova die eenvoudig kon afwerken.

Daarna was het onder leiding van kersvers Inter-aanwinst Marie Detruyer dat de Belgische vrouwen doelgevaar konden creëren. Eerst was het Dhont die kon koppen, daarna De Caigny. Beide vrouwen kopten te centraal.

In de 2e helft moest het veel beter als de Flames nog aanspraak wilden maken op een overwinning.

Ze begonnen al beter aan de tweede helft, maar toch was het Tsjechië dat dichter bij de 0-2 kwam dan de Flames bij de 1-1.

Serneels greep in met een driedubbele wissel. Cayman, Delacauw en Dhont gingen eruit, Janssen, Janssens en Blom kwamen erin. En die wissels leken te renderen.

Onder invloed van een goede Blom nam België de controle over. Na enkele grote kansen was het in minuut 79 eindelijk raak. Janssens werd goed diep gestuurd op rechts en kon de bal voorbrengen. Haar voorzet belandde op het hoofd van Blom die staalhard binnenkopte aan de tweede paal.

Meteen daarna kon Blom alleen af op de keepster, een gouden kans op de winnende treffer. Ze werd evenwel foutief afgestopt door Peckova, die rood kreeg.

Met nog 10 minuten op de klok en met een speelster meer creëerden de Flames nog een hoop kansen, maar scoren lukte niet meer. 1-1 was de eindstand. Rechtstreekse kwalificatie voor het EK lijkt nu wel heel ver weg.

België-Tsjechiëlaatste update: 3 maanden geleden

21:48

Einde: 1-1

Het zit erop. De Flames doen een slechte zaak met oog op de EK-kwalificatie.

In een betere 2e helft konden ze pas scoren in minuut 79. Daarna waren er nog genoeg mogelijkheden op de 2-1, maar die werden de nek omgewrongen. 1-1 was over heel de match gezien een terechte uitslag.

Het wordt nog aartsmoeilijk om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK.

21:47

België krijgt nog uitstekende kans in de slotseconden, maar de doelvrouw staat pal

21:45

Belgische druk

De Belgische vrouwen blijven aandringen. Veel voorzetten, maar nooit echt kansen. Nog 3 minuten extra tijd.

21:44

Schot van Vanhaevermaet wordt nog net afgeblokt

21:43

Dubbele corner

De Flames krijgen twee corners na elkaar. De tweede levert echt gevaar op. Vanhaevermaet trapt, maar de bal belandt opnieuw in hoekschop. Die levert niks op.

21:41

De Belgen moeten wel blijven opletten. Na slecht uitverdedigen kan Khyrova op Lichtfus afgaan. Die werkt de bal in hoekschop.

21:41

Tsjechië moet met 10 voort na rode kaart, Vanhaevermaet mist dot van een kans

21:39

Dot van een kans

De vrije trap komt in de muur terecht en wordt hoog voor doel gebracht. Vanhaevermaet staat volledig alleen maar lift de bal over. Daar was bijna de 2-1.

21:38

Rood voor Tsjechië

Blom gaat alleen door op doel. Ze wordt heel licht geraakt door Peckova en gaat neer. Rood en een vrije trap op een interessante plek.

21:36

Dan toch! Blom kopt de 1-1 onhoudbaar binnen

21:35

1-1, Blom

Daar zijn de Belgen! Blom loopt goed in op een voorzet van Janssens en kan de bal binnenwerken. 1-1. Nog dik 10 minuten te gaan om nog 3 punten te pakken

21:34

Schot van Tsjechische gaat maar nipt naast

21:34

Onwaarschijnlijk! Red Flames krijgen de bal er van dichtbij niet in

21:33

Flipperkast voor de goal

Bijna is daar de 1-1. Na geharrewar voor de goal komt de bal bij Janssens. Haar controle is echter niet goed genoeg en haar schot is te zwak waardoor het nog van de lijn gekeerd kan worden. In de herneming zit de doelvrouw ertussen. Dit had de 1-1 moeten zijn.

21:31

Kopbal Kees

Goeie voorzet na een corner van op links. Kees kan koppen maar kan te weinig richting geven aan de bal.

21:28

Teulings vervangt Detruyer

Teulings is erop gekomen om Detruyer af te lossen. De Belgische aanvalster was toch wat weggezakt na haar goede eerste helft.

21:27

Bijna Wullaert

Goeie dieptebal op Wullaert. Ze loopt door het hart van de Tsjechische verdediging, maar helaas komt ze er net niet bij.