vr 9 augustus 2024 14:39
Argentinië
2-2
België

Die vervloekte shoot-outs. Na de halve finale liepen de Red Panthers ook in de match om brons een nieuw trauma op in het zenuwspel. De Belgische hockeyvrouwen hielden Argentinië tijdens de reguliere speeltijd in bedwang, maar gingen opnieuw onderuit in de shoot-outs.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

8' Puvrez 0-1
22' Gorzelany 1-1
27' Albertarrio 2-1
27' Rasir 2-2

De wedstrijd tussen Argentinië en België was er eentje met olympisch brons als inzet. De match stond bol van de spanning en dat zag je tijdens de wedstrijd. Het werd een gesloten wedstrijd zonder grote kansen. Het waren dan ook de strafcorners die tijdens de wedstrijd het verschil maakten.

Na 8 minuten zette Puvrez de Red Panthers op voorsprong. Na een strafcorner kon ze in de herneming scoren. Daarna lieten ze de bal aan Argentinië en verloren ze de controle wat. Argentinië kreeg in het eerste kwart maar 1 strafcorner, doelvrouw D’Hooghe kon gemakkelijk redding brengen.

In het tweede kwart bleef Argentinië op hetzelfde elan verdergaan. Ze konden geen open kansen versieren, maar kregen wel de ene na de andere strafcorner. De 5e leverde uiteindelijk toch een doelpunt op. Gorzelany sleepte de bal in het dak van het doel. 5 minuten later kon Albertarrio de 2-1 binnenduwen na geharrewar voor het doel van D’Hooghe.

De Panthers lieten zich niet uit hun lood slaan en maakten onmiddellijk gelijk. Niet verrassend was het opnieuw via strafcorner. De bal bleef hangen voor het Argentijnse doel en Rasir kon net voor de rust de 2-2 scoren.

Het derde kwart werd er eentje om snel te vergeten, dus moest het maar in het vierde gebeuren. Daar kwamen de Panthers meteen goed weg. D'Hooghe redde de meubelen.

Daarna zorgden de Panthers voor het grootste gevaar, maar Englebert – tot tweemaal toe - en Vandermeiren kwamen niet tot scoren. In het slot moest D'Hooghe zich nog eens onderscheiden na een strafcorner op 15 seconden van het einde. Zo eindigde de wedstrijd op 2-2. Shoot-outs moesten beslissen over brons.

Daar bezweken de Panthers onder de druk. Englebert en Blockmans misten meteen en ook Vanden Borre kwam niet tot scoren. Argentinië wist wel 3 keer te scoren en won dus brons. Zo eindigen de Spelen dus met een nieuwe teleurstelling na shoot-outs. De Panthers waren voor meer naar Parijs gekomen.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden

15:50

De shoot-outs doen de Red Panthers weer de das om, geen bronzen medaille

15:47

Geen brons voor de Panthers

Argentinië wint na shoot-outs. Geen bronzen medaille dus voor de Panthers.

15:45

Vanden Borre mist en dus kan het na de volgende shoot-out gedaan zijn.

15:45

Argentinië scoort en dus 2-1.

15:44

1-1

Rasir zorgt voor de 1-1.

15:43

D'Hooghe redt de tweede shoot-out van Argentinië. Nog altijd 1-0 dus.

15:43

Ook Blockmans mist voor de Panthers. Het blijft 1-0.

Redding D'Hooghe

D'Hooghe brengt redding, we gaan naar shoot-outs.

15:36

Argentinië krijgt een nieuwe strafcorner.

15:35

Strafcorner Argentinië

Argentinië krijgt nog een strafcorner op 15 seconden van het einde. Dit wordt oppassen geblazen.

15:31

Argentinië met 10

Argentinië moet de rest van de wedstrijd met 10 afwerken. Zorgt dit voor een beslissing? Nog 3 minuten.

15:23

De Panthers krijgen een strafcorner, maar die levert geen doelpunt op. Englebert kan in de herneming uithalen, maar haar schot gaat nipt over.

15:20

Belangrijke save van D'Hooghe na linke situatie met Argentinië

15:16

Einde 3e kwart

Het 3e kwart werd er eentje om snel te vergeten. Het verschil moet dan maar in het 4e kwart gemaakt worden.