Spring naar de inhoud

VIDEO - In de geschiedenisboeken: vader LeBron (39) en zoon Bronny (20) spelen samen in NBA

VIDEO - In de geschiedenisboeken: vader LeBron (39) en zoon Bronny (20) spelen samen in NBA
 wo 23 oktober 2024 06:50
LeBron James en zijn zoon Bronny.

Het is gebeurd: LeBron James en zijn zoon Bronny hebben afgelopen nacht samen op het parket gestaan in de NBA. Ze speelden net geen 3 minuten samen in de 103-110-zege van de LA Lakers tegen Minnesota. Voor het eerst in de geschiedenis van de NBA speelden een vader en een zoon samen, laat staan in dezelfde ploeg.

"Voel je de intensiteit?"

 

Bronny James kreeg nog wat vaderlijk advies voor hun historische moment in de NBA. "Speel gewoon zorgeloos", zei LeBron James. "Maak je geen zorgen over fouten. Ga gewoon en speel hard."

 

Met die woorden waren LeBron James en zoon Bronny klaar voor hun "moment de gloire". Met nog 4 minuten op de klok in het tweede kwart mocht het duo samen het parket betreden.

 

Het publiek trakteerde vader en zoon op een ovatie, want ze waren getuige van een historisch NBA-moment. De droom van LeBron James, de 39-jarige supervedette die aan zijn 22e NBA-seizoen begint, is uitgekomen om samen met zijn zoon te spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot grootse prestaties inspireerden vader en zoon elkaar nog niet. Ze stonden net geen 3 minuten samen tussen de lijnen, waarin LeBron James twee shots miste voor hij uitpakte met een dunk.

 

Bronny James zette er een poging tot een driepunter tegenover die maar net tekortkwam. Met nog 1'19" op de klok ging de 20-jarige rookie weer op de bank zitten.

 

Uiteindelijk haalden de Lakers het met 110-103 tegen de Minnesota Timberwolves. LeBron nam 16 punten voor zijn rekening, maar Anthony Davis was de uitblinker met 36 punten en 16 rebounds.

 

LeBron James genoot na het laatste fluitsignaal zichtbaar na. "Ik heb veel tijd verloren met mijn familie door de NBA en ik heb veel momenten gemist", zei de viervoudige MVP.

 

"Dat Bronny en ik nu samen op het parket konden staan, is een van de mooiste geschenken ooit. En daar ga ik alles uit halen."

 

Ook Bronny James glunderde. "Dit is een gek moment dat ik nooit zal vergeten", zei hij. "Ik ben enorm dankbaar, dit is een geweldige kans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA-kampioen opent met evenaring record

NBA-kampioen Boston Celtics is verschroeiend begonnen aan het nieuwe seizoen. De traditionele ringenceremonie inspireerde de spelers tot een huzarenstukje. "Laten we het nog eens doen", had Jayson Tatum al gewaarschuwd.

 

De New York Knicks waren het slachtoffer. Tatum gaf het voorbeeld met 37 punten en 10 assists. Derrick White (24 punten) en MVP Jaylen Brown (23 punten) deden gretig mee. 

 

Het resultaat: een verpletterende 132-109 zege, waarin de Celtics het NBA-record van driepunters in één wedstrijd evenaarden. Ze mikten 29 driepunters uit 61 pogingen raak.

Gerelateerd: