Met Limburg United, Oostende én Kortrijk moet de integrale top 3 van de BNXT League een nederlaag incasseren

zo 20 oktober 2024 18:24
Thuisploeg Leuven smeerde Limburg United zijn eerste nederlaag van het BNXT-seizoen aan.

In de BNXT League is het geen prettige zondag geworden voor de top 3: Limburg United verloor in Leuven voor het eerst dit seizoen, Oostende ging verrassend onderuit op het veld van Aalst en ook Kortrijk moest zijn tweede nederlaag van het weekend incasseren. Zo staat de top 6 op een zakdoek na 7 speeldagen.

Leuven deelt tik uit aan Limburg United
  1. sleutelmoment
    Na een moeilijk eerste kwart, waarin Limburg aanvallend nauwelijks iets klaarkrijgt, lijkt het in het tweede kwart wel de juiste versnelling te vinden. Maar Leuven zet nog een tandje bij. Met een derde driepunter van Noah Baumann in amper 4 minuten breidt Leuven de voorsprong uit tot bijna 20 punten. 48-31 aan de rust. Limburg probeert na rust nog, maar weet de kloof niet te dichten
  2. Man van de Match
    Op klasse staat geen leeftijd, dat bewees de 41-jarige Wen Mukubu. De Leuvense kapitein is niet alleen een bom aan ervaring, maar rijgt nog steeds de statistieken aan elkaar. Hij speelde zowel offensief als defensief een sterke partij en eindigde met 15 punten en 6 rebounds, waarvan 3 aanvallende rebounds.
  3. statistiek
    Zeven punten na het eerste kwart: dat zal nog even nazinderen bij de bezoekers. Leuven liep meteen meer dan 10 punten uit op Limburg en speelde de wedstrijd vervolgens volwassen uit, zonder ooit echt in de problemen te komen.
  4. opvallend
    Twee belangrijke afwezigen bij de bezoekers: Elijah Pemberton, een starter die goed is voor gemiddeld 19,4 punten per wedstrijd, en Jaren Holmes, een joker van de bank met gemiddeld 8,5 punten per wedstrijd. Zou Limburg met deze twee erbij de Leuvense code wel gekraakt hebben?
  5. topscorer
    De topschutter van de wedstrijd kwam uit het verliezende kamp. Jarne Lesuisse toonde zijn constante vorm en bleef, zelfs in de moeilijke momenten van zijn ploeg, de weg naar de ring vinden. Hij sloot zijn wedstrijd af met 24 punten.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd

Aalst stunt tegen Oostende
    Na een gelijk opgaande 1e helft lijkt Oostende dan toch het laken naar zich toe te trekken in het 3e kwart. De bezoekers nemen een voorsprong van 5 punten richting de laatste 10 minuten, de trein lijkt vertrokken? Of toch niet, de bezoekers hebben plots geen vat meer op de aanval van de thuisploeg. Aalst scoort 32 punten tegenover 19 voor Oostende en zet zo de 90-82 eindstand op het bord.
  2. Man van de match
    Je hoeft maar kort je blik te werpen op de statistieken en je spot de matchwinnaar al. Niels Van den Eynde bewees zijn waarde voor Okapi Aalst en werd met zijn 29 punten topschutter, daarbovenop leverde hij ook nog 5 assists af. Bij die 29 punten zaten ook een enkele pareltjes.
  3. Statistiek
    De laatste thuisoverwinning voor Okapi Aalst tegen de Oostendenaren dateerde van maart 2021. Vorig seizoen verloor het nipt met 72-74 tegen de recordkampioen. Deze zege zal de thuisfans ongetwijfeld veel deugd doen.