VIDEO - Messi hakt Bolivia in de pan met hattrick en dubbele assist

 wo 16 oktober 2024 07:59
In de MLS zit Messi ook al aan 17 goals en 15 assists dit seizoen.
Argentinië bekampte Bolivia in de voorronde van het WK 2026.

Het was gisteravond niet de avond van Cristiano Ronaldo, maar wel die van Lionel Messi. Terwijl de Portugees droog bleef staan in de Nations League in Schotland (0-0) en vooral foeterde op de Belgische ref, was de Argentijn 5 keer beslissend in de WK-voorronde tegen Bolivia. Messi was goed voor 3 goals en 2 assists.

Lionel Messi heeft zijn 2 maanden pauze door een blessure, opgelopen op de Copa America in juli, meer dan goed verteerd. Op z'n 37e beleeft de Argentijnse wereldkampioen een zoveelste jeugd.

In hoofdstad Buenos Aires verpletterde werelkampioen Argentinië Bolivia met 6-0 in de kwalificaties van de Wereldbeker 2026.

Messi zorgde eigenhandig voor de openingsgoal na 20 minuten en bood kort voor de rust Lautaro en Alvarez een geruststellende 3-0-voorsprong aan.

Almada mocht meevieren bij het Messi-feestje met de 4-0, waarna Messi in de slotminuten nog 2 keer het net vond.

Zijn blessurerust lijkt de voormalige draaischijf van Barcelona deugd te hebben gedaan. Begin oktober vuurde hij ook al een dubbel salvo af in de MLS bij Inter Miami, waardoor hij nu al aan 17 goals en 15 assists zit in de huidige competitie.

Argentinië staat op kop in de regionale WK-voorronde met 22 punten, 3 meer dan Colombia, dat met 4-0 Chili opzijzette. Brazilië, dat met 4-0 van Peru won met onder meer 2 penalty's van Raphinha, staat 4e met 16 punten, evenveel als nummer 3 Uruguay. Dat kwam thuis niet verder van 0-0 tegen Ecuador.

(ontdek het klassement onder de video)

Bekijk de hoogtepunten van Argentinië-Bolivia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top 6 stoot door naar de WK-eindronde in de VS, Canada en Mexico, waar geen 32, maar 48 landen mogen meedoen. De 7e van de Zuid-Amerikaanse zone speelt een barrage.

Gerelateerd: