Spion in het peloton hoort veel "rare verhalen": "Kopman staat deel van zijn loon af aan ontevreden knecht"

 wo 16 oktober 2024 11:57
Onze spion in het peloton is een anonieme profrenner.
Onze spion in het peloton is een anonieme profrenner.

Op enkele punten en komma's na is het wielerseizoen 2024 ingekaderd. Tijd om ons oor nog eens te luister te leggen bij onze spion in het wielerpeloton. Over een Franse ploeg die in de penarie zit, de Pidcock-saga en andere opvallende verhalen die leven in het peloton.

"Telkens als ik voorbij de nieuwe service course van Lotto-Dstny passeer, denk ik: "Amai, het is de bedoeling dat dat gebouw lang meegaat.""

 

"De service course oogt aan de buitenkant heel groot en mooi. Maar binnenin zou er toch wat onzekerheid heersen."

 

"Ik hoor dat mensen uit de staf nog altijd niet weten of ze volgend jaar bij de ploeg mogen blijven."

 

"Maar het is een beetje eigen aan deze tijd van het jaar. Rare verhalen waarvan je niet weet of ze waar of niet waar zijn."

 

"In de buik van het peloton hoorde ik iets waaien over een Frans team met financiële problemen."


"Om de ploeg te redden zullen twee renners die nog onder contract liggen wellicht andere oorden opzoeken. Die transfers zullen de komende weken wel nog onthuld worden."

Kostelijke scheidingspapieren voor Pidcock

"De saga rond Tom Pidcock zorgt ook voor wenkbrauwengefrons in het peloton."

 

"In de Ronde van Piemonte moest Pidcock last minute invallen, voor de Ronde van Lombardije werd hij last minute van de startlijst gehaald. Bizar allemaal."

 

"Pidcock is een beetje een einzelgänger binnen Ineos, met zijn eigen dokter en eigen staf. Hij wil een beetje zijn eigen ding doen."

"Zo wou de ploeg niet dat Pidcock op het einde van vorig seizoen in Canada ging mountainbiken. Maar hij heeft toch de plas overgestoken."

"Sindsdien is het water tussen beide partijen dieper en dieper geworden."

 

"Maar welk team kan 12 miljoen euro op tafel leggen? Want dat is de afkoopsom van Pidcock. Tenzij er nog een achterdeurtje in het contract zit."

 

"Vooral Q36.5 en Visma-Lease a Bike zouden interesse hebben om hem los te weken bij Ineos. Pidcock bij Red Bull-Bora-Hansgrohe lijkt minder waarschijnlijk."

Vrijgevige kopman

"Een ander straf verhaal: een bepaald WorldTour-team betaalde een renner in zijn juniorentijd al een mooi loon zodat die renner ook als prof voor hen zou kiezen. Een strategie die goed uitpakte."

"Dat is andere renners uit die ploeg nu ter ore gekomen. Een knecht met veel jaren op de teller stelde vast dat het loon van die junior zijn eigen loon benaderde."

"Dat zorgde voor wrevel."

"Om de gewaardeerde knecht tevreden te houden heeft de kopman beslist om een deel van zijn loon af te staan aan die ploegmakker. Van een gulle daad gesproken."

Gerelateerd: