Lucas Coenen houdt gebroken sleutelbeen over aan Motorcross der Naties

 ma 7 oktober 2024 20:29
Lucas Coenen
Lucas Coenen (14) aan de start van de eerste reeks in de Motorcross der Naties. Naast hem staan Ken Roczen (10) en Tim Gajser (25) opgelijnd.

Lucas Coenen heeft zijn vliegende en veelbelovende start in de Motorcross der Naties moeten bekopen met een gebroken sleutelbeen. Morgen ondergaat het 17-jarige talent een ingreep die hem snel weer in het zadel moet hijsen.

Lucas Coenen wilde zich tonen in de Motorcross der Naties en hij heeft zich ook getoond. Het 17-jarige raspaardje nestelde zich met zijn 250 cc-motor in de kop van de wedstrijd, tussen de krachtigere 450 cc's.

 

Tot Coenen problemen kreeg met zijn zicht. Om geen posities te verliezen, koos de Husqvarna-rijder ervoor om zijn bril niet te gaan wisselen in de pits. 

 

Om meer risico's te vermijden, liet hij MXGP-kampioen Prado gaan, maar toen hij een spoor miste was zijn wedstrijd toch afgelopen. Coenen kwam slecht neer en greep naar zijn sleutelbeen.

 

Onderzoek wijst nu uit dat de vicewereldkampioen in de MX2-klasse zijn sleutelbeen gebroken heeft. Morgen gaat hij onder het mes om de breuk op te lappen met een plaatje.

 

Over 2 weken wil Coenen weer op zijn motor kruipen. Om volgend seizoen aan te treden in de MXGP, de koningsklasse van het WK motorcross?

Gerelateerd: