Evenepoel stuurde plannen van Pogacar in de war in Giro dell'Emilia: "Niet gedacht dat het zo zou lopen"

 zo 6 oktober 2024 12:15
De olympische kampioen en de wereldkampioen.

Een solo van 35 kilometer? Dat was vooraf niet het plan van Tadej Pogacar in de Giro dell'Emilia, maar door een versnelling van Evenepoel ontplofte het al vroeger dan verwacht. "Ik antwoordde en duwde door", vertelt de wereldkampioen.

Al in zijn eerste koers als wereldkampioen heeft Tadej Pogacar gisteren raak geschoten in de Giro dell'Emilia. De regenboogtrui gaf de Sloveen extra vleugels in Bologna.

 

"Ik moet toegeven dat ik me al de hele week geweldig voel sinds het WK", zei Pogacar. "Toen de regenboogtrui aankwam, voelde ik toch wat druk om te presteren. Gelukkig verliep dat goed."

 

"Ik heb alles gegeven om mijn regenboogtrui te tonen", glunderde hij. "Het was echt geweldig."

Remco versnelde al op de eerste beklimming in San Luca en zo ontplofte het veel vroeger.

Tadej Pogacar

Net als op het WK pakte Pogacar in San Luca uit met een solo, al was dat vooraf niet het plan. "We hadden een plan om de koers hard te maken tot de laatste twee lokale rondes."

 

Uiteindelijk ontplofte het vroeger. Remco Evenepoel stak onbedoeld het vuur aan het lont van de Sloveense kruisraket. "Remco versnelde al op de eerste beklimming in San Luca en zo ontplofte het veel vroeger", zei Pogacar.

 

"Dan volgden er aanvallen. Ik antwoordde en duwde door, maar ik had niet gedacht dat het zo zou lopen."

 

Pogacar heeft dit seizoen nog twee confrontaties met Evenepoel op de kalender staan. Dinsdag rijdt de wereldkampioen de Tre Valli Varesine, zaterdag volgt met de Ronde van Lombardije het slotakkoord van zijn seizoen.

 

"Nog twee koersen dit seizoen, ik kijk er enorm naar uit", blijft Pogacar gretig.

Gerelateerd: