Wereldkampioene Lotte Kopecky verdedigt volgende week titel in Simac Ladies Tour in Nederland

 za 5 oktober 2024 11:30
" "
Kopecky won vorig jaar op de Cauberg de 4e rit voor ploegmate Wiebes.

De organisatie van de Simac Ladies Tour, de zesdaagse rittenkoers van WorldTour-niveau in Nederland, heeft de komst bevestigd van Lotte Kopecky. De Belgische wereldkampioene won vorig jaar de 25e editie.

Kopecky, die vandaag op een gravelfiets debuteert op het WK in eigen land, trekt dinsdag voor het eerst haar nieuwe regenboogtrui op de weg aan.

Kopecky klopte vorig weekend op het WK in Zürich de Amerikaanse Chloé Dygert (Canyon//SRAM Racing) en de Italiaanse Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) in de sprint van een elitegroepje. 

Die twee concurrentes komt ze ook tegen in de Nederlandse rittenkoers. Ook Europees kampioene Lorena Wiebes tekent als ploeggenote van Kopecky in eigen land present, net als de Italiaanse ex-wereldkampioene Elisa Balsamo (Lidl-Trek), Nederlands tijdritkampioene Riejanne Markus (Visma-Lease a Bike) en Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL).

Openen met tijdrit

Kopecky greep vorig jaar op dag 3 de macht met winst in de tijdrit over 7,1 km in Leuven, ze won ook rit 4 op de Cauberg en gaf haar leiderstrui niet meer af.

Onze landgenote won met 5 seconden voorsprong op Wiebes, de Britse Anna Henderson werd derde.

De Simac Ladies Tour gaat dit jaar dinsdag van start met een individuele tijdrit van 10 kilometer in en rond Gennep en eindigt zondag 13 oktober in Arnhem.

Rittenschema

  • Rit 1 (8/10) - Gennep-Gennep (TT), 10,1 km
  • Rit 2 (9/10) - Coevorden-Assen, 154,8 km
  • Rit 3 (10/10) - Zeewolde-Zeewolde, 148,4 km
  • Rit 4 (11/10) - Ede-Ede, 118,2 km
  • Rit 5 (12/10) - Doetichem-Doetinchem, 140 km
  • Rit 6 (13/10) - Arnhem-Arnhem, 145,8 km