NBA-Belgen Camara en Mitchell praten met pers op Media Day: "Of ik 10 kg aan spieren won? Dat is wel heel veel"

 di 1 oktober 2024 07:09
Ajay Mitchell en Toumani Camara.
Ajay Mitchell en Toumani Camara.

Het was even geleden, maar de NBA-Belgen Toumani Camara en Ajay Mitchell hebben zich nog eens laten horen. Niet met een uitschieter op het veld, maar wel letterlijk: op de jaarlijkse Media Day stonden Camara en Mitchell maandag de pers te woord. "Veel leren", bleek de gemene deler bij beide Belgen.

De Media Day is traditioneel de start van de laatste rechte lijn richting nieuw NBA-seizoen, dat op 22 oktober van start gaat. Voor Toumani Camara wordt het zijn tweede seizoen in het basketbalwalhalla. De Belg imponeerde in zijn debuutjaar bij Portland en wil die lijn graag doortrekken.

 

"Het is mijn doel om sterker te worden in alle zaken die me een goed gevoel geven op het veld", vertelde Camara. "Ik heb veel beelden bekeken van mezelf. Dat was heel leerrijk, om mijn fouten onder ogen te zien. Nu weet ik welke fouten ik niet meer mag maken."

 

Camara werkte in de zomer ook hard aan zijn shot. "Ik ben geen slechte shotter, ik mis alleen continuïteit. Daar probeer ik beter in te worden, door veel herhaling en door vertrouwen te hebben in mezelf. Mijn shot moet consistenter worden."

Ik ben geen slechte shotter, ik moet alleen consistenter worden.

Toumani Camara

De vervelende ribblessure die een vroegtijdig einde maakte aan Camara's debuutseizoen is intussen verleden tijd. "Ik heb een tijdje niks kunnen doen na die blessure, maar alles is intussen goed genezen", verzekerde Camara.

 

Volgens ploegmaat Deandre Ayton heeft onze landgenoot tijdens de zomermaanden bijna 10 kilogram aan spiermassa gewonnen. "10? Dat is wel heel veel", lachte Camara.

 

"Ik ben wel wat bijgekomen, maar geen 10 kilogram. Eerder 4 à 5 kilogram", aldus Camara, die al weet op welke manier hij die extra spiermassa gaat gebruiken.

Ik denk dat ik veel mensen zal verrassen met de vooruitgang die ik deze zomer gemaakt heb.

Toumani Camara

"Ik denk dat ik ook offensief meer fysiek zal kunnen spelen, zoals ik dat vorig seizoen ook in verdediging al deed. Ik denk dat ik veel mensen zal verrassen met de vooruitgang die ik deze zomer gemaakt heb."

 

"Het wordt een opwindend seizoen", denkt Camara. "Vorig jaar hadden we veel jonge spelers die moesten wennen aan het niveau. Ik verwacht dat we dit seizoen met meer vertrouwen en met meer snelheid zullen spelen."

 

"Welke statistieken daar voor mij bijhoren? Daar ben ik niet mee bezig. Ik zal gewoon alles doen wat nodig is mijn ploeg te helpen winnen. Dat is mijn belangrijkste doel."

Ajay Mitchell bij OKC: "Heel competitieve groep"

Ook Ajay Mitchell, die in de 2e ronde van de draft gekozen werd door de New York Knicks en meteen doorgesluisd werd naar Oklahoma City, stond gisteren de pers te woord.

 

Voor Mitchell zal het bij een van de titelkandidaten voorlopig afwachten worden of en hoeveel effectieve speeltijd hij krijgt in de NBA. Maar dat het snel kan gaan, weet hij van ploegmaat Aaron Wiggins. Die werd ook gekozen in de 2e ronde van de draft, maar heeft intussen een belangrijke rol bij OKC.

 

"Het is geweldig om van Aaron te kunnen leren", vertelde Mitchell. "Ik luister en leer op het veld. Dat is wat ik moet doen om elke dag beter te worden: keihard werken en leren."

Shai Gilgeous-Alexander laat ons, de jonge gasten, hier welkom voelen.

Ajay Mitchell

Mitchell beseft dat OKC een ijzersterke selectie heeft. "Het is een heel competitieve groep. Iedereen wil winnen. We hebben al onderlinge wedstrijdjes gespeeld en dat was heel leerrijk om mijn ploegmaats beter te leren kennen."

 

Ook van sterspeler Shai Gilgeous-Alexander, vorig jaar de nummer 2 in de MVP-verkiezing, steekt onze landgenoot veel op. "Shai is een fantastische leider van dit team, zowel op als naast het veld. Hij geeft het goeie voorbeeld", klinkt het.

 

"Ik kende hem vooraf niet persoonlijk, maar hij is een geweldige kerel. Hij laat ons, de jonge gasten, hier welkom voelen. Hij wil de jongeren ook echt helpen. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.