Droef nieuws uit Zürich: Zwitserse juniore Muriel Furrer (18) overleden na val tijdens wegrit

 vr 27 september 2024 14:54
Muriel Furrer.

Enorm droef nieuws uit Zwitserland. Juniore Muriel Furrer is overleden aan de gevolgen van haar zwaar hoofdletsel. De 18-jarige Zwitserse kwam donderdagochtend ten val tijdens de wegrit bij de meisjes junioren.

"Het is met grote droefheid dat de UCI en het organisatiecomité van de wereldkampioenschappen het tragische nieuws hebben vernomen van het overlijden van de jonge wielrenster Muriel Furrer."

 

De boodschap die de wielerwereld een dag vreesde na de zware val van de Zwitserse in de wegrit donderdagochtend.

 

Furrer liep een zwaar hoofdletsel op, "in zeer kritieke toestand" werd de 18-jarige juniore naar het Universitair Ziekenhuis van Zürich gebracht. Daar is ze deze middag overleden.

 

Over de omstandigheden van haar val - enkele kilometers van haar ouderlijke woning nabij Zürich - blijft voorlopig veel onduidelijk. 

 

"De UCI betuigt zijn oprechte deelneming aan de familie, vrienden en de Federation Swiss Cycling. De familie van Muriel Furrer vraagt dat hun privacy wordt gerespecteerd in deze zeer pijnlijke tijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: