"Ik moest 10.000 euro betalen": Met het "zweet op de rug" vertelt Sonck opmerkelijk verhaal over zijn wisselwoede

 ma 23 september 2024 23:00

Wie foetert op de bank, moet op de blaren zitten. Naar aanleiding van het ongenoegen van Gustaf Nilsson bij zijn opmerkelijke wissel dit weekend, deelde Wesley Sonck in Extra Time een onverteld verhaal uit zijn carrière. "Het zweet loopt weer van mijn rug wanneer ik eraan terugdenk", klinkt het.

De wissel van Gustaf Nilsson in de wedstrijd tussen Club Brugge en Gent was achteraf hét gespreksonderwerp in de catacomben.

 

Zelfs Club-coach Nicky Hayen sloeg na de wedstrijd mea culpa over het feit dat hij zijn spits nooit had mogen vervangen. Dat de Zweed ongenoegen toonde toen hij naar de zijlijn werd geroepen en later nog wat verder foeterde op de bank, leek dus niet meer dan normaal.

 

"Ik vond zelfs dat hij nog rustig bleef", vertelt Filip Joos in Extra Time.

 

"Ja, ik heb dat ooit eens anders gedaan", geeft Wesley Sonck toe. "Ik heb dit verhaal nog nooit verteld en ben nu aan het twijfelen of ik het wel moet doen ... Maar goed, ik zal het maar zeggen zeker", lijnt hij zijn verhaal met een lachje in.

Ik zei nog: 'Watblieft? 10.000 wat?'

Wesley Sonck

"Onder Koeman bij Ajax werd ik er eens afgehaald bij 1-0. Ik had de goal zelfs gemaakt, denk ik. Dus toen ik naar de kant moest, zwaaide ik met mijn armen en zei ik: waarom ben ik het toch altijd?"

 

"Ik ging nog boos op de bank zitten, maar de volgende dag ging ik me wel verontschuldigen op zijn bureau. 'Het is niet erg,' zei hij. 'Maar dat is dan wel 10.000.'"

 

"Ik zei nog: 'Watblieft? 10.000 wat?'"

 

"Tja, het was dus effectief 10.000 euro boete. Ik zweer het je: ik ben naar huis gereden, ik was er de hele dag slecht van en wist echt niet wat ik moest doen. Ik was echt aan het trillen... En sindsdien heb ik het nooit meer gedaan, natuurlijk."

 

"Heb je die boete moeten betalen?", is ook Peter Vandenbempt wat verbaasd.

 

"Jawel, hij zei dat ik het maar met de club moest regelen. Ze hebben het dan van mijn loon afgehouden. Echt, het zweet loopt weer van mijn rug wanneer ik eraan terugdenk", lacht Sonck groen.

Extra Time
Voetbaltalkshow waarin Filip Joos met zijn gasten terugblikt op het voorbije voetbalweekend vanuit een voetbalkantine in Vlaanderen.
240 afleveringen