Julie Vanloo en Washington grijpen voor recordpubliek naast play-offticket, maar kloppen wel Caitlin Clark

 vr 20 september 2024 07:45
Clark en Indiana gingen onderuit tegen Vanloo en co.

Julie Vanloo en de Washington Mystics hebben op de laatste speeldag van het reguliere WNBA-seizoen net geen ticket voor de play-offs kunnen veroveren. De Mystics kregen voor het grootste WNBA-publiek ooit wel het Indiana Fever van superster Caitlin Clark op de knieën. Na een thriller werd het 92-91. 

Er stond vrijdag nog heel wat op het spel voor de Washington Mystics van Belgian Cat Julie Vanloo. Met een zege tegen Indiana Fever op de laatste speeldag van de reguliere competitie maakten de Mystics nog kans op het laatste play-offticket. Dan moest concurrent Atlanta Dream wel verliezen van leider New York Liberty.

 

Voor een recordaantal van 20.700 fans, het hoogste ooit in de WNBA, maakte Washington er een absolute thriller van tegen het Indiana van superster Caitlin Clark. Met Vanloo 16 minuten op het veld kregen de Mystics pas in het absolute slot de Fever op de knieën: het werd 92-91.

 

Ondertussen hoopten de Mystics dat New York zijn plicht vervulde tegen Atlanta, maar de leider gaf niet thuis. Atlanta won vlot en grijpt zo het laatste play-offticket in de WNBA. Washington en Vanloo vallen als negende in de stand zo net uit de boot.

All Rookie-team?

Vanloo kan wel terugblikken op een uitstekend eerste seizoen in de WNBA. Onze landgenote, vrijdag goed voor 3 assists en 1 rebound, kwam dit seizoen tot gemiddeld 7,5 punten, 1,6 rebounds en 4,4 assists. 


Als rookie is Vanloo twaalfde in de ranking van meeste assists per wedstrijd en zestiende in de ranking van meeste driepunters per wedstrijd. Met die statistieken maakt ze een goede kans om in het All Rookie-team te belanden naast vedetten als Caitlin Clark en Angel Reese.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: