Jan Vertonghen grijpt met stichting net naast prestigieuze internationale prijs, ex-speler Club Brugge wint

 wo 18 september 2024 21:45
Jan Vertonghen op een van zijn events.

Jan Vertonghen is meer dan voetbal. Met de liefdadigheidsstichting die zijn naam draagt, stimuleert de recordinternational al jarenlang de ontwikkeling van kinderen. Voor zijn impact was Vertonghen genomineerd voor de prestigieuze Marcus Rashford Award op de World Football Summit. Oude bekende Mushaga Bakenga ging uiteindelijk met de hoofdprijs lopen.

Eigenlijk waren alle genomineerden winnaars.

 

Op de World Football Summit in Sevilla ging er ook aandacht naar voetballers die buiten het veld het verschil maken. De Marcus Rashford Award wordt er ieder jaar uitgereikt aan een atleet die een positieve impact heeft op de gemeenschap.

 

Met Jan Vertonghen was er ook een Belgische genomineerde.

 

De ex-Rode Duivel begon rond zijn 100e interland met de liefdadigheidsstichting met als grote doel zoveel mogelijk kinderen aan te zetten tot spelen, bewegen en creatief zijn.

 

"Kortom: het beste uit elk kind halen, want elk kind is bijzonder", vertelde de Anderlecht-speler daar gisteren nog over toen hij een interactief veldje inhuldigde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met William Troost-Ekong (ex-KAA Gent) en Mushaga Bakenga (ex-Club en Cercle) waren er nog twee oude bekenden uit de Belgische competitie genomineerd.


Troost-Ekong investeert in een volledig recyclebare voetbalschoen die hij zelf ook draagt, Bakenga ontwikkelde een school voor een weeshuis met meer dan 300 kinderen in Congo.

 

De voormalige speler van beide Brugse clubs won uiteindelijk de award.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: