Engels ex-international Andy Carroll (35) gaat voor Bordeaux voetballen in Franse 4e klasse

 wo 18 september 2024 13:53
" "
De spits met de kenmerkende paardenstaart speelde vroeger voor Newcastle, Liverpool en West Ham.

De Engelse aanvaller Andy Carroll zet zijn loopbaan voort bij de Franse traditieclub Bordeaux, die door extrasportieve problemen is teruggezakt naar de vierde klasse. Dat maakten de Girondins woensdag bekend.

De 35-jarige Carroll speelde in het verleden onder meer voor Newcastle, Liverpool en West Ham. Sinds 2023 was hij bij Amiens in de Franse Ligue 2 aan de slag, waar zijn contract werd stopgezet om naar Bordeaux te kunnen verkassen.

Carroll onderging gisteren zijn medische testen, waarna hij zijn contract  ondertekende. Hij nam vanochtend al deel aan zijn eerste training met zijn nieuwe ploeggenoten.

De rijzige spits, gekend om zijn kopbalsterkte, maar ook zijn typische paardenstaart, scoorde in 9 caps met Engeland tweemaal.

Volgens Franse media is het via zijn vriendschap met John Williams, de Frans-Engelse sportdirecteur van Amiens die ook een vinger in de pap te brokken heeft bij de transfers van de Girondins, dat Carroll bij Bordeaux terechtkomt.

Zidane, Wilmots en Scifo

Bordeaux kende de voorbije jaren sportieve, maar vooral financiële problemen. Afgelopen zomer werd de traditieclub teruggezet naar de National 2, het vierde niveau in de Franse voetbalpiramide.

Bordeaux blijft niettemin een grote naam in het Franse voetbal. De club werd 6 keer landskampioen en bracht spelers als Zinédine Zidane, Alain Giresse, Jean Tigana en Bixente Lizarazu voort. Marc Wilmots en Enzo Scifo stonden er in het verleden ook onder contract.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.