Tafeltennisser Laurens Devos stoot vlot door naar halve finales en is al zeker van minstens brons

 wo 4 september 2024 13:24
Laurens Devos won vlot tegen de Zweed.
Laurens Devos won vlot tegen de Zweed.

Laurens Devos heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales in het tafeltennis. De Belg liet er geen gras over groeien tegen de Zweed Gustafsson en won met duidelijke 3-0-cijfers. Hij is nu al zeker van minstens brons.

Na zijn titels in Rio 2016 en Tokio 2020 is Laurens Devos ook in Parijs de topfavoriet in zijn klasse van het tafeltennis (MS9). In de kwartfinales kon de Zweed Daniel Gustafsson onze landgenoot weinig in de weg leggen.

 

Devos toonde meteen dat hij een klasse te sterk was en dwong de Zweed telkens in de fout. Met 11-4, 11-6 en 11-8 na amper 19 minuten stootte Devos, nummer 1 op de wereldranglijst, overtuigend door naar de halve finales.

 

In die halve finales neemt hij het zaterdag op tegen de 24-jarige Spanjaard Ander Cepas, de nummer 3 van de wereld. Devos zorgt al zeker voor nog een Belgische medaille in Parijs, want de 4 halvefinalisten zijn zeker van minstens brons.

"In de derde set werd ik een beetje nerveus"

"Ik denk dat ik mijn duel vandaag heel goed begonnen ben", stak Devos na zijn wedstrijd van wal. "Ik had meteen een goed niveau. De focus zat heel goed. In de derde set werd ik een beetje nerveus en heb ik een paar ballen gemist, maar ik mag heel tevreden zijn."   

 

"De partij tegen Cepas zal zeker moeilijk worden. In mei heb ik nog tegen hem gespeeld en maar nipt met 3-2 gewonnen. Ik ga opnieuw het beste van mezelf geven en dan zien we wel wat het resultaat wordt."   

 

Tijdens de wedstrijd van Devos stond het Franse publiek in de South Paris Arena op de banken voor thuisspeler Lucas Didier, die zich ook voor de halve finales kwalificeerde. Als Devos wint van Cepas, kan hij Didier treffen in de finale.

 

"De Fransen zijn hevige supporters, maar ik heb er geen schrik van", lachte Devos. "Het was vandaag ook niet altijd makkelijk met al het gejuich rond mij om in de focus te blijven. Maar ik klaag niet. Meestal komen er niet zo veel mensen naar ons kijken. Ik vind het leuk om in zo'n volle zaal te spelen."

programma Laurens Devos (Paris 2024)
donderdag 29 augustus G-tafeltennis 1/8e finales dubbelspel 3-1-zege
vrijdag 30 augustus G-tafeltennis kwartfinales dubbelspel  0-3-verlies, OUT
dinsdag 3 september G-tafeltennis 1/8e finales enkelspel vrij
woensdag 4 september G-tafeltennis kwartfinales enkelspel 3-0-zege, naar HF
zaterdag 7 september G-tafeltennis halve finales enkelspel 3-0-zege, naar finale
  G-tafeltennis finale enkelspel
GOUD

Fase per faselaatste update: 12 dagen geleden

13:20

Game, set en match

Laurens Devos laat geen spaander heel van de Zweed Gustafsson en plaatst zich vlot voor de halve finales zonder setverlies: 3-0. Devos is dankzij zijn plaats in de halve finales al minstens zeker van brons.

13:20

Devos laat er geen gras overgroeien in set 3. Ondanks een timeout van de Zweed raast Devos door naar een 6-0-voorsprong.

13:18

Op 1 set van minstens brons

Ondanks een minder momentje halfweg de set rijft Devos ook de tweede set binnen: 11-6. Nog één set en Devos heeft winst, een plaats in de halve finales én zekerheid over minstens brons te pakken.

13:11

Ook in de tweede set loopt het vlot voor Devos: onze landgenoot heeft het eerste kloofje op het scorebord: 7-4.

13:10

Het eerste punt was voor de Zweed Gustafsson, maar de eerste set is overtuigend voor Laurens Devos: 11-4.

13:01

De wedstrijd op tafel 3 voor de wedstrijd van Laurens Devos is nog maar net afgelopen, over enkele minuten is het aan onze landgenoot.

12:20

Laurens Devos is een van de medaillehopen voor België in Parijs. De tafeltennisser won in Rio 2016 en Tokio 2020 al goud en doet nu een gooi naar een derde paralympische titel. Om 13 uur speelt hij zijn kwartfinale, waarin hij het opneemt tegen de Zweed Daniel Gustafsson.