Ook zij traden uit hun comfortzone: 5 veelbesproken duels op onbekend terrein

 wo 4 september 2024 13:33

Polsstokfenomeen Armand Duplantis en hordespecialist Karsten Warholm treden vanavond uit hun comfortzone voor een duel op de 100 meter. Het is niet het eerste experiment op onbekend terrein in de sportgeschiedenis. Een bloemlezing.

1. Battle of Surfaces

Roger Federer en Rafael Nadal hebben heel wat iconische duels uitgevochten, maar in 2007 kozen ze wel voor een heel uniek decor.

 

De grasspecialist en gravelkoning namen het op Mallorca tegen elkaar op op een gemengd veld: half gras, half gravel. Een experiment met een prijskaartje van 1,6 miljoen dollar.

 

Nadal, op dat moment 72 matchen op een rij ongeslagen op gravel, haalde het in 3 felbevochten sets van Federer, al 5 jaar ongeslagen op gras. Het werd 7-5, 4-6, 7-6 (12-10).

2. McGregor in de ring

Ze kunnen allebei heel scherp uithalen met woorden, maar Conor McGregor en Floyd Mayweather doen het nog liever met de vuisten.

 

MMA-kampioen McGregor was ervan overtuigd dat hij wel iets kon veranderen aan de ongeslagen status van de bokskampioen. Met ruw geschat zo'n 410 miljoen dollar prijzengeld hadden ze genoeg motivatie om tegen elkaar in de ring te stappen.

 

In de 10e ronde haalde Mayweather zijn 50e overwinning van zijn carrière binnen, maar de cheque zal de klap verzacht hebben voor McGregor.

3. Golfen met NFL-sterren

Wat in 2018 begon als een duel tussen golficonen Tiger Woods en Phil Mickelson, samen goed voor 21 majors, is een klein beetje uit de hand gelopen.

 

Voor het goede doel betrokken de twee golfers heel wat andere sportsterren in hun "vete". Zo vormden ze in 2020 duo's met NFL-quarterbacks Tom Brady en Peyton Manning.

 

Ook NBA-sterren Charles Barkley en Stephen Curry pakten de golfclubs al vast op Thanksgiving. Niet het wedstrijdje, wel de miljoenen gratis maaltijden die kunnen worden uitgedeeld, zijn het belangrijkste resultaat.

4. De vete van de strongmen

Dat ze waanzinnige gewichten konden versjouwen, hadden Hafthor Julius Björnsson en Eddie Hall al meermaals bewezen. De twee rivalen hadden zich allebei al tot wereldkampioen "World's Strongest Man" gekroond.

 

Maar de persoonlijke vete ging verder. Eddie Hall stond in de recordboeken met een deadlift van 500 kg, zijn IJslandse collega besloot er dan maar 1 kg bij te doen.

 

Als Björnsson zijn rivaal dan nog eens betichtte van valsspelen, besloten ze hun duel te verplaatsen naar de boksring. De IJslander, die maar liefst 64 kg afviel voor het gevecht, haalde het met een unanieme beslissing.

5. Yves Lampaard

Het hoeft niet altijd even serieus te zijn. Yves Lampaert is een koerspaard in hart en nieren en nam het 2 jaar geleden op tegen "het beste paard van Winkel Koerse in Sint-Eloois-Winkel". 

 

De winnaar van de traditionele paardenrace nabij Ledegem galoppeerde tegen publiekslieveling Lampaert, die het dier verschalkte met zijn snelle start.

 

"Ik had wel wat stress", bekende de renner van Soudal-Quick Step, die met zijn stunt in de voetsporen trad van onder meer Alec Segaert, Nico Mattan en Robbie McEwen. 

Gerelateerd:
Gerelateerd: