In een vrije rol of als meesterloods van Kooij? Dit is de EK-selectie van Nederland met Mathieu van der Poel

 vr 23 augustus 2024 16:07
Mathieu van der Poel.

Na wereldkampioen nu ook Europees kampioen? Nederland trekt met Mathieu van der Poel naar het EK wielrennen. Al heeft het met spurtbom Olav Kooij nóg een ferme troef op het snelle parcours in Limburg. Bij de vrouwen is Lorena Wiebes de uitgesproken kopvrouw. Ontdek beide selecties hieronder.

Mathieu van der Poel en Olav Kooij zijn aangewezen als kopmannen van Nederland voor het EK in ons land.

Bondscoach Koos Moerenhout selecteerde verder ook nog Danny van Poppel, Mike Teunissen, Mick van Dijke, Daan Hoole, Oscar Riesebeek en Pascal Eenkhoorn. Thymen Arensman en Daan Hoole komen in actie op de tijdrit.

 

"Het parcours van de 220 kilometer lange wegrit is divers, met een stadscircuit, maar ook passages waar de koers hard gemaakt zou kunnen worden op de kasseienstroken en in de heuvels. Met Olav Kooij en Mathieu van der Poel als kopmannen van deze groep kunnen we inspelen op diverse scenario's", zegt Moerenhout via de Nederlandse wielerbond KNWU.   

 

Bij de vrouwen is Lorena Wiebes de kopvrouw. Verder doen Karlijn Swinkels, Ellen van Dijk, Mischa Bredewold, Shirin van Anrooij, Riejanne Markus, Thalita de Jong en Loes Adegeest mee aan de wegwedstrijd. Markus en Van Dijk doen ook mee aan de tijdrit. 

 

"Lorena Wiebes is de kopvrouw, het is een parcours dat haar past", legt bondscoach Loes Gunnewijk uit. "Naast Lorena hebben we een sterke groep rensters die koers kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie het de andere landen heel moeilijk gaat maken en dat we met aanvallend koersen meestrijden voor goud."   

 

Het EK wielrennen op de weg staat van 11 tot en met 15 september in de provincie Limburg op de agenda.