Welke 10 voetballegendes komen in Hall of Fame? Pro League start zoektocht (met amusant filmpje)

 di 13 augustus 2024 12:06

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de Pro League lanceert de organisatie een Hall of Fame. Daarvoor gaat het op zoek naar de tien grootste voetbaliconen sinds de oprichting van de belangenvereniging in 1974. De Pro League lanceerde het project met een amusant filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het is de hoogste individuele onderscheiding die een liga aan spelers kan toekennen. En die erkenning komt in de eerste plaats rechtstreeks van onze clubs en de fans", stelt Lorin Parys, CEO van de Pro League.


De 29 huidige profclubs mogen elk minstens één kandidaat naar voren schuiven om toe te treden tot de Hall of Fame. Clubs die een of meer landstitels hebben veroverd in de laatste vijftig jaar, mogen extra spelers aan de shortlist toevoegen. Die voorselectie gebeurt de komende twee weken.


"De Pro League Hall of Fame is daardoor een vrij uniek project in het internationaal voetballandschap. We vertellen onze vijftigjarige geschiedenis aan de hand van vijftig voetballegendes. Wie de hoofdrolspelers zijn, welke hoofdstukken beschreven worden en welke klemtonen we leggen, dat beslissen onze clubs en hun fans helemaal zelf."

We vertellen onze vijftigjarige geschiedenis aan de hand van vijftig voetballegendes.

Lorin Parys

"Zo beschrijft ieder zijn eigen gekozen hoogtepunten, en brengen we die verscheidenheid en onderlinge rivaliteit samen in de Hall of Fame. Die werkwijze past binnen onze algemene visie om nog nauwer samen te werken met clubs ten voordele van het Belgisch voetbal en de fans."


Na de clubs komt een vierkoppig panel, met daarin Frank Raes, Mbo Mpenza, Christine Schréder en Evert Winkelmans, in actie om nog enkele wildcards uit te delen. In totaal wordt er zo een voorselectie van zowat vijftig namen gemaakt. Daaruit kunnen de fans in september via een stemming op de website hun top drie kiezen. De top tien treedt medio oktober toe tot de Hall of Fame.

Gerelateerd: