Niemand op de foto: Lorena Wiebes knalt over de kasseien naar 5e ritzege en eindwinst in Baloise Ladies Tour

 zo 21 juli 2024 17:03

Ze kwam, ze zag en ze heeft overwonnen. Lorena Wiebes was deze week heer en meester in de Baloise Ladies Tour. En dat liet ze vandaag nog maar eens zien. Over de kinderkopjes van de Markt in Deinze vloog de Nederlandse veelvraat naar haar vijfde ritzege. Ze kroont zich zo ook tot eindwinnares.

Wat een week voor Lorena Wiebes.

De Nederlandse spurtbom van SD Worx-Protime sloot de Baloise Ladies Tour vandaag af met haar vijfde ritoverwinning. Gisteren pakte ze op één dag nog twee overwinningen, vandaag toonde ze nogmaals haar snelle benen.

Zoals deze week wel vaker het scenario was, stevende het peloton in en rond Deinze opnieuw af op een onvermijdelijke massasprint.

Hoewel de rensters van VolkerWessels Team zich nog in de kijker reden in het slot, konden ook zij de sprint niet verijdelen. Op vijf kilometer van het einde werd iedereen keurig ingerekend.

 

In colonne knalde het peloton naar de Deinse Markt, waar Wiebes iedereen opnieuw aan flarden zou rijden. Over de keurige kasseien katapulteerde ze zich nietsontziend naar de overwinning.

De Finse Lotta Henttala en Charlotte Kool mochten mee het podium op, maar kwamen nooit tot aan het achterwiel van de Nederlandse eindwinnaars - die zo nog maar eens de puntjes op de i heeft gezet.

  baloise ladies tour
        winnares leidster
17/07 proloog Hulst (Ned) - Hulst (Ned) 2,7 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
18/07 rit 1 Breskens (Ned) - Knokke-Heist 113,8 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
19/07 rit 2 Zulte - Zulte 126,8 km Charlotte Kool Lorena Wiebes
20/07 rit 3a Zwevegem - Zwevegem 94,7 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
20/07 rit 3b Zwevegem - Zwevegem (ITT) 11 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
21/07 rit 4 Deinze - Deinze 116,9 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: