Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Maarten Vangramberen voorspelt exact hoeveel keer Evenepoel kan jongleren: "Kan beter, maar kom..."

 do 18 juli 2024 11:27
Maarten Vangramberen en Remco Evenepoel deden mee aan de uitdaging van Bas Tietema.

Net als vorig jaar zocht Bas Tietema naar de beste voetballer in het Tour-peloton.  Remco Evenepoel was voor iedereen de grote favoriet in de hooghoud-challenge. Maakte de witte trui zijn favorietenrol ook waar of deed er nog iemand anders beter?

Bas Tietema zit met zijn wielerploeg TDT - Unibet Cycling Team niet in de Ronde van Frankrijk. Maar net als vorig jaar maakt de Nederlander wel leuke video's in de Tour. Zo stond enkele dagen geleden de hooghoud-challenge op het programma waarbij renners met een voetbal zo lang mogelijk moeten jongleren zonder dat die de grond raakt.

De winnaar van vorig jaar, Mathieu van der Poel, deed niet mee. Andere renners als Romain Bardet, Dylan Groenewegen en Laurenz Rex waagden zich wel aan het voetbalspelletje. Ook onze reporter Maarten Vangramberen liet zich verleiden door Tietema en kon - gehinderd door zijn motokledij - de bal 8 keer hooghouden.

Remco Evenepoel was voor iedereen de grote favoriet door zijn verleden als voetballer. Vangramberen voorspelde dat Evenepoel de bal 54 keer zou kunnen hooghouden.

Evenepoel zelf legde de lat meteen hoog. "Laatst deed ik er nog 100 op mijn blote voeten." Bij zijn eerste 2 pogingen kon hij het record van Bardet niet verbreken, maar met zijn derde poging brak hij het record wel.

En wat bleek? De witte trui hield de bal exact 54 keer hoog. Daarmee zette hij een nieuw record en won hij de challenge.

"Kan beter, maar kom...", lachte Evenepoel. "Zonder de camera's en de druk kan ik er veel meer." Als prijs kreeg hij nog een speciaal truitje van de ploeg van Tietema.