Moedige vluchter Fergus Browning houdt 5 centimeter over op sprintend peloton in Tour de l'Ain

 za 13 juli 2024 16:10
Fergus Browning won nipt.

In een voorgeschreven sprint heeft één moedige vluchter het peloton een hak gezet in de Tour de l'Ain. De 20-jarige Australiër Fergus Browning (Trinity) hield nog een banddikte voorsprong over aan de streep op Laurence Pithie.

Sprinten, dat was de logische voorspelling in een relatief vlakke openingsetappe naar Bourg-en-Bresse in de Tour de l'Ain.

 

Tegen beter weten in konden twee renners zich na een uur toch loswrikken uit het peloton. Robin Plamondon en Fergus Browning probeerden in een koppeltijdrit het peloton te verschalken.

 

Met succes, het duo hield tot 5 kilometer van de streep stand, waarna Browning zijn laatste vuurpijl afschoot. De Australiër voelde het aanstormende peloton in zijn nek hijgen, maar toch kon hij zijn voorwiel nog als eerste over de streep duwen.

 

Groupama-FDJ, dat de kloof net niet op tijd gedicht kreeg, zag sprinter Laurence Pithie wel de 2e plek wegkapen. Maar de eerste leiderstrui is voor Browning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.