Europees Kampioenschap
speeldag 1

Kylian Mbappé is eerlijk na Franse uitschakeling: "Wilden EK winnen, dus toernooi is mislukt"

 wo 10 juli 2024 08:49

Met nooit echt sprankelend voetbal en slechts één veldgoal loste Frankrijk de verwachtingen dit toernooi allesbehalve in. Op de ongewenste kop staat kapitein Kylian Mbappé, die ook toegeeft: "Ik was niet goed genoeg."

Die "niet goed genoeg" is ook vast te stellen in de cijfers. Kylian Mbappé ondernam 23 schoten op dit EK, maar kreeg (tenzij vanaf de stip) geen enkele tegen de touwen.

 

De Franse interviewer wilde weten waar het aan lag bij de kapitein, was het technisch, psychologisch? "Het was een beetje van alles, je moet in voetbal niet alles ingewikkeld maken", reageerde Franse superster.

 

"Ik was niet goed genoeg en we gaan naar huis. Simpel."

Nu moet ik even uitrusten na een lang seizoen, dan begint een nieuw leven.

Kylian Mbappé

"Het toernooi is mislukt", ging hij voort. "We hadden de ambitie om Europees kampioen te worden. We zijn het niet, dus dan is het mislukt."

 

"Maar, dat is voetbal. Nu moeten we vooruit kijken", besloot een nuchtere Mbappé.

 

"Het is een lang jaar geweest, dus nu moet ik uitrusten. Dat gaat veel deugd doen. Daarna begint een nieuw leven, met veel nieuwe dingen."

 

Even stoom afblazen om dan de knop om te draaien in Madrid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deschamps: "We misten 'jus'"

Ook Franse bondscoach Didier Deschamps weet dat het niet goed genoeg was: "We hadden misschien een beetje minder 'jus', minder frisheid, waardoor we niet sterk genoeg waren in de opbouw."

 

"We wisten heel goed dat we snel vooruit moesten voetballen, maar we zijn daar niet in geslaagd.  Spanje is een heel goede ploeg, dat wisten we. Ze waren dominanter dan wij, ook al hebben we het tot het einde geprobeerd."

Gerelateerd: