"Tedesco analyseert het voetbal dood": Dat is fussball is scherp voor bondscoach na EK-exit

 di 2 juli 2024 11:27

Het EK zit erop voor de Rode Duivels, dus had Tess Elst meer dan stof genoeg om een aflevering van Dat is fussball te vullen. De opmerkelijkste passage? De kritiek van Dennis van Wijk op laptopcoaches als Tedesco. "Die analyseren te veel. Laat je spelers toch ook eens met wat vrijheid spelen."

Van een intermezzo over dieren naar het "schijtluizenvoetbal" van de Rode Duivels.

 

Tess Elst vroeg zich in Dat is fussball af of de Belgen niet te bang waren geweest tegen Frankrijk.

 

"Schijtluizenvoetbal is snel gezegd", vond Dennis van Wijk. "Maar ik ben het er niet mee eens, want je probeert altijd met een gameplan te starten om te winnen. De Belgen hebben de 1e helft toch redelijk goed gespeeld."

 

"Misschien zijn we ook wel iets te veel verwend geweest", pikte commentator Michael Van Vaerenbergh in. "Martinez kreeg ook veel kritiek, maar onder hem hadden we misschien iets meer het spel durven maken."

 

"Weet je wat het is met die laptopcoaches als Tedesco?", ging Van Wijk weer verder met zijn betoog. "Die analyseren te veel en analyseren heel veel dood."

 

"Het buikgevoel is totaal weg. Als je spelers hebt als Lukaku, De Bruyne en Tielemans, dan moet je ook eens je buikgevoel laten spreken."

 

"Geef ze toch ook eens wat vrijheid en zeg hen: "doe maar, jongens.""

Dat is fussball
Tess Elst ontleedt samen met haar sidekick en analisten de wedstrijden van het EK voetbal en snuift de sfeer op bij de Rode Duivels.
30 afleveringen
Gerelateerd: