Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Polen
0
0
0
0
0
0
0

Pech voor Nederland: Koeman moet sterkhouder De Jong missen op het EK, ook Koopmeiners valt uit

 di 11 juni 2024 08:42
Sterspeler Frenkie De Jong heeft een enkelblessure en haakt af voor het EK.

Een domper op de feestvreugde voor Nederland. Oranje won zijn twee oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland met veel overtuiging (2x 4-0), maar zag ook sterkhouder Frenkie de Jong definitief afhaken. De middenvelder van FC Barcelona heeft nog te veel last van een enkelblessure. Ian Maatsen (Dortmund) komt opnieuw bij de selectie.

Serieuze aderlating voor Nederland. Frenkie de Jong kan op het EK niet voor het Nederlandse elftal uitkomen. Medisch onderzoek heeft zondag en maandag uitgewezen dat zijn geblesseerde enkel nog onvoldoende belastbaar is. 

 

Dubbele pech voor Oranje, want in de opwarming tegen IJsland zag het ook nog Europa League-winnaar Teun Koopmeiners uitvallen. De middenvelder van Atalanta kreeg last van zijn lies en kon niet in actie komen. Onderzoek wees uit dat hij voorlopig niet kan voetballen.

 

Koeman was zondag nog optimistisch over de blessure van De Jong. "Het zou kunnen dat De Jong niet superfit is voor de eerste wedstrijd", zei hij op een persconferentie.

 

"Dan zouden we kunnen wachten tot de tweede of derde wedstrijd. Dat is een mogelijkheid. Als hij de eerste drie wedstrijden niet kan spelen, moet ik er misschien nog even over nadenken."

 

Bondscoach Ronald Koeman heeft niet lang geaarzeld om een vervanger voor de 27-jarige middenvelder op te roepen. Dortmund-flankverdediger Ian Maatsen - vorige week nog bij de afvallers - komt weer bij de selectie. Voor Koopmeiners komt geen invaller. Zo is Nederland net als België met 25.

"Opletten voor chronisch letsel"

Ook De Jong zelf dacht aanvankelijk dat hij voor het Nederlandse elftal in actie kon komen op het EK. De middenvelder raakte dit seizoen wel drie keer geblesseerd aan een enkel. "Ik ga er alles aan doen om fit te worden", zei hij afgelopen week.

 

"Ik moet wel oppassen dat het geen chronische enkelblessure wordt. Dat is nu ook niet het geval. Ik hoefde ook nog niet geopereerd te worden. Ik ben best optimistisch, maar het is ook vooral afwachten."

Gerelateerd: