Ga naar de inhoud

Derde club in 3 jaar: Hoefkens gaat aan de slag bij Nederlands promovendus NAC Breda

 do 6 juni 2024 16:47
Hoefkens staat voor zijn derde avontuur in drie jaar.
Hoefkens staat voor zijn derde avontuur in drie jaar.

Voor het derde jaar op rij staat Carl Hoefkens (45) voor een nieuw trainersavontuur aan het begin van het seizoen. Na passages bij Club Brugge en Standard gaat de ex-speler nu zijn geluk beproeven in Nederland bij de Brabanders van NAC Breda. 

Carl Hoefkens heeft weer een nieuw avontuur beet. Hij gaat aan de slag als T1 bij kersvers promovendus NAC Breda. Na een half jaar zonder uitdaging, krijgt hij nu dus een nieuwe kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Het is voor Hoefkens het eerste avontuur als hoofdcoach in het buitenland. 

 

"Deze club, het Avondje NAC dat tot in België hevig gewaardeerd wordt, al die toeschouwers, de emotie, de druk, de ambitie om op het hoogste plan te willen gaan spelen, dat alles zag ik als een uitnodiging. Hier ga ik me thuis voelen, zeker weten", was Hoefkens lovend over de club.

"ideaal uithangbord"

Zijn nieuwe club had mooie woorden voor de nieuwe hoofdcoach.

 

"Hoefkens past perfect binnen de cultuur die NAC nastreeft", vertelt technisch directeur Peter Maas - niet te verwarren met de Belgische Peter Maes - verder.

 

"Zijn toewijding aan topsport, innovatie en samenwerking maakt hem tot een ideaal uithangbord voor onze organisatie die, net als elk topsportcollectief, voortdurend in ontwikkeling is. Hij is een levendige en open coach die uitdagingen opzoekt, vertrouwen uitstraalt en de rust bewaart om zijn methoden consistent toe te passen."

 

Als speler verdedigde Hoefkens de kleuren van Lierse, Lommel, Westerlo, Germinal Beerschot, Stoke City, West Bromwich Albion, Club Brugge en KV Oostende.

 

Bij NAC krijgt hij met voormalig Beerschot-verdediger Jan Van den Bergh ook een Belg onder zijn hoede.