Ga naar de inhoud

"In de eerste helft hadden we het gevoel: we hebben ze …": Dortmund baalt na gemiste kans(en) in CL-finale

 zo 2 juni 2024 09:33

Zullen ze ooit nog zo’n kans krijgen? Borussia Dortmund speelde een sterke Champions League-finale, maar kraakte in het slot alsnog voor de ontsnappingsspecialisten van Real Madrid. “We misten het killerinstinct dat Real zo typeert”, verbeten de Duitsers de teleurstelling na de late tegengoals.

Dertien schoten, nul doelpunten.

 

Borussia Dortmund charmeerde in de Champions League-finale, maar bleef met een ferm trauma achter. De Duitsers speelden – zeker voor de pauze – een uitstekende wedstrijd, maar liepen in de slotfase in de gekende val van de Madrilenen.

 

"In de eerste helft hadden we het gevoel: we hebben ze …", krabde ook trainer Edin Terzić zich in de haren bij Bild. "Het enige verschil tussen ons: wij misten het killerinstinct dat Real zo typeert."

 

"Het is een rollercoaster van emoties. Ik ben langs de ene kant enorm trots op onze prestatie, op wat we getoond hebben. Maar ik ben ook helemaal leeg en ontgoocheld omdat we verloren hebben."

Als je het spel domineert en dan uiteindelijk toch verliest, komt dat extra hard aan.

BVB-baas, Hans-Joachim Watzke.

Het besef dat Dortmund zijn voet gezet had naast Real Madrid leefde niet enkel bij de Duitsers, maar ook in de gelederen van de Madrilenen.


"Ik moet eerlijk zijn: Dortmund was beter", gaf ook ex-Dortmund-speler maar nu vedette bij Real, Jude Bellingham, toe. "Ze hadden na de eerste helft 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, maar als ze ons niet doden, dan slaan we terug ..."

 

En zo geschiedde, in minuut 74 en 83 deelde Real uiteindelijk zijn dubbele uppercut - via Carvajal en Vinicius - uit.

 

"Ik ben echt héél teleurgesteld", klonk het ook achteraf bij BVB-baas, Hans-Joachim Watzke.

"Je voelde het bijna gebeuren ... Ik was al een beetje sceptisch tijdens de rust, omdat we ondanks het enorme overwicht aan kansen geen doelpunt konden scoren."

 

"Ik kan ons team ook de schuld niet geven, want we deden het goed. Maar als je het spel domineert en dan uiteindelijk toch verliest, komt dat extra hard aan."

Gerelateerd: