Minnesota grijpt laatste strohalm tegen Dallas en houdt hoop op NBA-finale in leven

wo 29 mei 2024 07:03
Karl-Anthony Towns probeert te scoren tegen Maxi Kleber.
Karl-Anthony Towns was cruciaal voor Minnesota in het 4e quarter.

Boston moet nog even geduld oefenen om zijn tegenstander te kennen in de NBA Finals. Op de drempel van de uitschakeling heeft Minnesota vannacht immers zijn laatste kans gegrepen. De Timberwolves gingen met 100-105 winnen op het veld van Dallas.

Minnesota stond 3-0 in het krijt in zijn serie tegen Dallas, maar de Timberwolves waren in die 3 matchen nooit weggespeeld. Integendeel zelfs: in elke wedstrijd leidden de Wolves nog in de laatste 5 minuten.

In game 4 slaagde Minnesota er vannacht in om dat negatieve patroon te doorbreken. Op bezoek in Dallas maakten de Timberwolves het dit keer wél af, met dank aan Karl-Anthony Towns.

Die was in de vorige 3 wedstrijden onder zijn niveau gebleven, maar vond dit keer wel zijn shot. Hij maakte 20 van zijn 25 punten in de 2e helft, met onder meer 2 belangrijke driepunters in de slotfase van de wedstrijd.

Towns kreeg daarbij veel steun van rijzende ster Anthony Edwards, die flirtte met een triple-double. Edwards was goed voor 29 punten, 10 rebounds en 9 assists in de 100-105-overwinning van Minnesota. Bij thuisploeg Dallas tekende Luka Doncic voor 28 punten, 15 rebounds en 10 assists.

De Western Conference Finals verhuizen nu opnieuw naar Minnesota, waar de Wolves de 5e wedstrijd voor eigen publiek mogen afwerken. "Zij hebben nu één match gewonnen. Nu moeten we focussen op de volgende wedstrijd", reageerde Doncic na afloop.

Wie als eerste 4 keer wint, speelt de finale om de titel. Daarin wachten de Boston Celtics, die in de Eastern Conference eerder al eenvoudig afrekenden met Indiana.