Ga naar de inhoud

48-jarige gymnaste zal haar 9e Olympische Spelen missen

 vr 24 mei 2024 16:09
De 48-jarige gymnaste in actie.
De 48-jarige gymnaste in actie.

En toen sloeg het noodlot toe bij Oksana Tsjoesovitina. De 48-jarige gymnaste was in volle kwalificatie voor haar 9e Olympische Spelen, maar de Oezbeekse raakte geblesseerd waardoor ze er niet bij zal zijn in Parijs. 

In een boodschap op Instagram deelde Tsjoesovitina mee dat ze zich heeft geblesseerd, toen ze aan het trainen was voor haar vloeroefening voor het Aziatisch kampioenschap in haar thuisland Oezbekistan. Daar lag haar laatste kans om zich te plaatsen voor de Spelen deze zomer. 

 

"Ik zal niet kunnen deelnemen aan de Aziatische turnkampioenschappen. Ik ben zeer teleurgesteld want ik ben al lang aan het trainen voor de competitie in mijn thuisland", klonk het donderdag bij de Oezbeekse. 

 

Tsjoesovitina's lange carrière is des te opvallender in het turnen, een sport waar medaillewinnaars vaak in hun tienerjaren zijn en carrières op topniveau zelden lang duren. Zo moest ze opboksen tegen atletes die drie keer zo jong waren als zij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Medaillewinnares

De Oezbeekse behaalde een gouden medaille in Barcelona 1992 met het Verenigde Team van atleten uit de voormalige Sovjet-Unie.


In Peking 2008 vertegenwoordigde ze haar woonplaats Duitsland en behaalde ze een zilveren plak op de sprong. 


Er is maar een vrouwelijke olympiër die meer heeft deelgenomen aan de Spelen. De Georgische schutter Nino Salukvadze nam in Tokio 2021 voor de 9e keer deel aan de Spelen en staat deze zomer voor haar 10e olympische optreden. 

Gerelateerd: