Ga naar de inhoud

Opnieuw dubbelslag voor Vollering: ze hengelt slotrit en eindwinst binnen in Ronde van Burgos

 zo 19 mei 2024 16:42
Vollering gaf haar leiderstrui nog wat extra glans.

Net als in de Vuelta en de Ronde van het Baskenland heeft Demi Vollering (SD Worx-Protime) in de Ronde van Burgos de slotetappe en de eindwinst op zak gestoken. Vollering reed al twee dagen rond in de leiderstrui, maar gaf die in de bergrit naar Canicosa de la Sierra nog wat meer glans. In amper een maand tijd wint ze zo 5 ritten en drie eindklassementen.

Er is geen houden meer aan. Na haar knalprestaties in de Vuelta Femenina en de Ronde van het Baskenland, greep Demi Vollering nu ook de macht in de Ronde van Burgos. Zou de Spaanse lucht wonderen doen voor de Nederlandse kampioene?

 

Op de tweede dag had ze de leiderstrui al gegrepen, vandaag kreeg ze op de slotdag de taak om die te verdedigen. En dat deed ze met verve.

 

De grootste concurrentie kwam vandaag van haar landgenote Lucinda Brand, maar die stond al vrij ver in het klassement. Op de Alto de Arroyo ging Brand ervandoor.

 

Vollering panikeerde niet en wist dat haar moment nog moest komen. Op de Alto de Rozavientos - een beklimming van 1e categorie - liet ze iedereen achter en stoomde ze in een n atte afdaling alleen richting nieuw succes.

 

Brand strandde op 2, Evita Muzic werd 3e. Die laatste eindigt wel 2e in het klassement, voor de Nederlandse Karlijn Swinkels.

  Uitslag rit 4 Ronde van Burgos vrouwen
1. Demi Vollering (Ned) 122 km in 3u17'43"
2. Lucinda Brand (Ned) op 51"
3. Evita Muzic (Fra) 1'14"
4. Karlijn Swinkels (Ned) 1'38"
5. Elise Chabbey (Zwi) 1'40"
Eindklassement
1. Demi Vollering (Ned) 12u19'41"
2. Evita Muzic (Fra) op 1'28"
3. Karlijn Swinkels (Ned) 1'59"
Gerelateerd: