Ga naar de inhoud

Youngster Antonio Morgado (20) steekt in Giro della Romagna allereerste profzege op zak

 zo 21 april 2024 16:02
Na een sterk voorjaar heeft Morgado nu zijn eerste zege beet.

Toptalent Antonio Morgado (20) heeft voor het eerst in zijn nog prille carrière een profzege geboekt. De Portugees van UAE Team Emirates was in de Italiaanse eendagskoers Giro della Romagna, voor het eerst in 13 jaar weer op de kalender, de snelste van een kleine groep.

Een tweede plek in Le Samyn en vijfde in de Ronde van Vlaanderen, dan weet je dat de vorm wel snor zit.

 

Die vorm heeft Antonio Morgado nu ook voor het eerst in zijn carrière verzilverd. In de Italiaanse heuvelkoers Giro della Romagna, met 5 passages over de Bagnolo (3,8km aan 5,6%) in de laatste 70 kilometer, toonde hij zich de sterkste.

 

Op de lokale lus met die Bagnolo trokken 5 renners ten aanval in de laatste ronde. José Felix Parra en Joan Bou (Euskaltel-Euskadi), Antonio Morgado (UAE Team Emirates), Mattia Bais (Polti Kometa) en Giovanni Carboni (JCL Ukyo).

 

In de sprint gaf de jonge Portugees zijn medevluchters het nakijken en zo mocht hij voor het eerst een profkoers op zijn naam schrijven.

 

Joan Bou en Mattia Bais werden tweede en derde en mochten samen met de vice-wereldkampioen bij de beloften van vorig jaar het podium op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.