Ga naar de inhoud

Stroomstoot Skoras jaagt de energiemeter bij Club de hoogte in: "Hij brengt het vuur terug"

 do 18 april 2024 09:47
Skóraś viert een doelpunt.
Kan Michal Skóraś tegen PAOK opnieuw voor een stroomstoot in het elftal zorgen?

Er zit weer leven in Club Brugge. En dat is voor een deel te danken aan Michal Skoras. De 24-jarige Pool arriveerde deze zomer, maar ontploft nu pas bij blauw-zwart. "Er zit ongelooflijk veel energie in de manier waarop Skoras voetbalt", ziet Extra Time.

Flashback naar zondag.

 

Michal Skoras maakt er op het uur 2-0 van in de Champions' Play-offs tegen landskampioen Antwerp, Club wint de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

 

Het hele stadion én de bank van Club veren recht, iedereen op het veld vliegt de Pool in de armen. Niemand zijn ogen blinken zo hard na het laatste fluitsignaal als die van de aanvaller. 

Het ontging ook Filip Joos en zijn panel van Extra Time niet. "Skoras, die brengt wel iets. Het was nog maar zijn eerste competitiegoal vorig weekend, al heeft hij nog niet veel gespeeld." 

 

Arnar Vidarsson ziet hoe de Club-supporters genieten van hun flankspeler.

 

"Er zit ongelooflijk veel energie in de manier waarop Skoras voetbalt. Jan Breydel houdt van hem. Ik wil niet zeggen dat het stadion leeft door hem, maar hij brengt wel dat vuur terug”.

 

"En ik kan je verzekeren: als tegenstander op Club spelen wanneer alle supporters achter de ploeg staan ... Dat is niet leuk om mee te maken." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

SInds Nicky Hayen aan het roer staat, startte de Pool iedere match in de basis. 


"Onder Deila begon Zinckernagel bijna altijd, dat begrepen de fans hoe langer hoe minder", vertelt Franky Van der Elst.

 

"Ze wilden Skoras al veel langer in het elftal. Hij heeft trouwens net als  Andreas Skov Olsen een geweldige traptechniek. Zijn hoekschoppen en vrije trappen zijn altijd goed."

Skov Olsen of Skoras? Ik denk dat meer dan de helft van supporters voor Skoras kiest.

Filip Joos

Skov Olsen sukkelt momenteel met een blessure, Skoras grijpt volledig zijn kans. Wie verdwijnt er naar de bank wanneer de Deen weer fit is? 

 

Joos: "Ik denk als je de Club-fan tussen de twee laat kiezen, dat meer dan de helft denkt: zet Skoras maar in de basis. Net om die energie. De fans genieten van de schwung die hij brengt. Alleen: de cijfers van Skov Olsen zijn gigantisch veel beter dan die van Skoras." 

 

Van der Elst denkt er anders over. "Skov Olsen zijn lichaamstaal is misschien wat meer gelaten, maar hij heeft toch veel kwaliteit. De supporters weten wat ze aan hem hebben."

 

Al hoeft het voor Wesley Sonck niet moeilijk te zijn: "Zet Skov Olsen dan links en Skoras rechts", sluit hij met een knipoog de debatten. 

Gerelateerd:
Terugblik op speeldag 3 van de play-offs
Voetbaltalkshow waarin Filip Joos met zijn gasten terugblikt op het voorbije voetbalweekend vanuit een voetbalkantine in Vlaanderen. rnar Vidarsson, Franky Van der Elst en Wesley Sonck zijn te gast.
dinsdag 02/0465 min