Ga naar de inhoud
Club Brugge mag naar de halve finales van de Conference League.

Historisch! Club Brugge schiet zich naar de Griekse hemel en staat in halve finale van de Conference League

 do 18 april 2024 22:29
CLU
einde
1-0
PAO
  1. 33' - Doelpunt - Ferran Jutglà (0 - 1)
  2. 45' - Doelpunt - Ferran Jutglà (0 - 2)
  1. 56' - Verv. Souahilo Meïté door Magomed Ozdoev
  2. 76' - Verv. Antonio Nusa door Denis Odoi
  3. 83' - Verv. Hugo Vetlesen door Philip Zinckernagel
  4. 87' - Verv. Michal Skóras door Chemsdine Talbi
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 18/04/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
33'
Ferran Jutglà
0 - 1
Ferran Jutglà
33'
45'
Ferran Jutglà
0 - 2
Ferran Jutglà
45'

De Griekse hel is de hemel geworden voor Club Brugge. Na een overtuigende 0-2-zege bij PAOK staat blauw-zwart in de halve finale van de Conference League - een prestatie die een Belgische ploeg al 31 jaar niet meer flikte. Ferran Jutglà trapte zich in de geschiedenisboeken door voor rust twee keer te scoren, nadien bleef Club volwassen overeind. Waar eindigt dit sprookje?

PAOK - Club Brugge in een notendop

Man van de match: Ferran Jutgla was met zijn twee doelpunten vandaag cruciaal voor de kwalificatie. Bij de opener wees hij Sabbe waar hij de bal wou, en maakte dan heerlijk af. Speciale vermeldingen trouwens voor beide van zijn aangevers, Sabbe en Skoras, die een geweldige wedstrijd speelden.


Sleutelmoment: Na een uurtje voetballen krijgen de Grieken een penalty om mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Despodov werd neergehaald door Balanta in de zestien, maar de VAR zag dat de Bulgaar uit buitenspel vertrok en legde de bal twintig meter verderop.


Opvallend: Onder Nicky Hayen is Club Brugge helemaal opnieuw gelanceerd. Op vijf wedstrijden won het vier keer, en speelde het een keer gelijk. Met een halve finale in Europa en een halve kans op de titel in eigen land, is dat al meer wat het Brugse publiek verwacht.

In het Toumba-stadion van PAOK wachtte een hel, zo zei iedereen. Niets was minder waar. Behalve de oorverdovende openingsminuten was PAOK niet het ontembare beest zoals aangekondigd.

 

Integendeel, de Brugse aanval nam meteen de grootste kansen voor zich. Vetlesen scoorde geen twee weken op rij, en ook Jutgla miste zijn eerste kans.

 

Zijn tweede viel wel goed. Sabbe, uitblinker, werd de ruimte ingestuurd door Skoras en legde een geweldige pass voor de voeten van Jutgla, die mooi binnentikte. De stilte daalde neer.

 

Het was dezelfde Spanjaard die na een half uurtje de tweede binnentikte. Skoras testte de vuisten van Kotarski, Jutgla meedogenloos. Even was het nog vrezen voor de VAR, maar die keurde goed.

 

Na de dubbele opdoffer verdween de passie volledig bij PAOK. In de tweede helft speelde Club met de handrem op tegen een zwakke tegenstander. De afgekeurde penalty was het grootste schrikmoment.

 

De heksenketel was aangekondigd, de Zwarte Hel van Toumba zou zich openen voor de Belgen. Club Brugge bleek zelf Pietje de Dood voor de Grieken (zeg maar Hades), en mag zich opmaken voor een afspraak met de geschiedenis, en Fiorentina.

Bekijk de goals:

Gerelateerd:

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde!

31 jaar hebben we erop moeten wachten, maar we hebben weer een Belgische ploeg in een Europese halve finale. Na twee doelpunten in de eerste helft ging het slot erop bij Club Brugge, dat daarna op wandeltempo de wedstrijd beëindigde. Over twee weken wacht Fiorentina!

90+1'

We druppelen ondertussen naar het einde van de match. Met nog enkele minuutjes extra tijd gebeurt eigenlijk niets meer op het veld, Club Brugge op het gemak. PAOK heeft het opgegeven.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Baba wordt achter de Brugse defensie geloodst maar controleert dan zijn voorzet onvoldoende. Ally Samatta ziet een meter of drie voor hem het leer langszoeven.

87'
86'

Jackers attent

Het is een goede voorzet van Konstantelias, en Jackers moet ingrijpen. Schwab stond te wachten, dus belangrijke tussenkomst van de doelman.

85'

De net ingekomen Zinckernagel zoekt meteen de combinatie met Jutgla en rolt dan de bal voorbij de tweede paal.

85'

Vers ingevallen Zinckernagel versiert nog een kansje

83'

Er wordt wat geruzied op het veld, maar het lijkt vooral frustratie van de thuisploeg.

82'

Club Brugge heeft heel deze tweede helft op cruise control gespeeld

Peter Vandenbempt op VRT Canvas
77'

Hayen kiest voor zekerheid en gooit Denis Odoi in de strijd voor Nusa. Odoi komt centraal te staan, Vetlesen schuift op naar links. Het slot erop

76'
wissel
73'

PAOK sluit de bezoekers op in hun eigen zestien, maar veel gevaar komt daar niet uit voort. Het is ook niet dat Club Brugge heel veel moeite doet om los te breken.

70'

Despodov mag vrij inkoppen, maar doet dat barslecht

69'

Despodov vrij!

Club Brugge moet wel blijven opletten! Plots kan de winger alleen opduiken centraal in de zestien en kopt vrij naar Jackers. Het was niet de makkelijkste kans, de doelman kan pakken.

65'

Behalve dat penalty-incidentje is er eigenlijk weinig aan de hand bij PAOK. De kwaliteit blijft uit, en ook het voorspelde vuur van de tribunes blijkt op dit moment toch maar een flakkerend waakvlammetje.