Ga naar de inhoud

F1 onthult kalender voor 2025 met 24 races: openingsrace in Australië, GP van België eind juli

 vr 12 april 2024 13:12
Ook in 2025 staan er 24 races gepland.

De Formule 1 heeft voor zijn 75e verjaardag opnieuw een kalender met 24 races opgesteld. De GP van België wisselt van plaats met de GP van Hongarije en valt eind juli. De openingsrace vindt voor het eerst sinds 2020 weer plaats in Australië.

Ondanks klachten over het overvolle schema houdt de Formule 1 vast aan een kalender met 24 races verspreid over 5 continenten.

 

Vanwege de ramadan werden de races van Bahrein en Saudi-Arabië dit seizoen op een zaterdag gehouden. Niet de beste oplossing, dus schuiven ze in 2025 de races op naar april.

 

Zo mag Australië voor het eerst sinds 2020 opnieuw de gastheer spelen van de openingsrace. Die race werd toen op het laatste moment afgelast vanwege de coronacrisis.

 

De Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps vindt op 27 juli plaats, maar is niet langer de laatste race voor de zomerbreak. Die eer is weggelegd voor de GP van Hongarije op 3 augustus.

 

De Formule 1 probeert om het aantal vliegkilometers te beperken: zo volgt de GP van Japan na de race in China. Na een overwegend Europees luik volgt op het einde van het seizoen nog een grotendeels Amerikaanse uitstap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.