Ga naar de inhoud

Slag aan zijn broer levert Patro-trainer Stijn Stijnen zes (!) speeldagen schorsing op

 wo 10 april 2024 21:24

Een broederlijk opstootje met zware gevolgen. Je verzint het niet, maar in de wedstrijd tegen Beveren kreeg Patro Eisden-trainer Stijn Stijnen een tweede gele kaart nadat hij zijn broer en assistent Steven Stijnen een slag had gegeven. "Geoorloofd gezien de familiale sfeer" beargumenteerde hij, maar die vlieger ging niet op. Het verdict: 2 speeldagen schorsing, met daar bovenop de 4 voorwaardelijke die hij al had staan én 4.000 euro boete. En dat pal in de promotiestrijd.

Even terug naar 8 maart.

Tijdens de wedstrijd tussen Beveren en Patro Eisden wordt Stijn Stijnen met een tweede gele kaart naar de tribune gestuurd. Die kwam er nadat iemand van zijn bank een bal op het veld had gegooid om tijd te rekken. Die actie zinde Stijnen niet en hij gaf de bewuste ballengooier een slag.

Pittig detail: de persoon die de bal op het veld gooide, was zijn bloedeigen broer Steven Stijnen - die hulptrainer is van Patro.

 

Daarvoor vond de reviewcommissie dat hij gestraft moest worden. Hoewel Stijnen argumenteerde dat de slag aan zijn broer geoorloofd was gezien de "familiaire sfeer", legde het Disciplinair Comité de Patro-trainer toch twee wedstrijden schorsing op. 

 

Daarnaast werden zo ook vier uitgestelde schorsingswedstrijden van vorige sancties effectief. Wie goed meetelt: 2 + 4 = 6. Zo zal Stijnen de promotiestrijd de komende tijd vanaf de tribune moeten volgen.
 

Stijnen zei op een persconferentie ook nog dat de match delegate rondliep "alsof hij een dictator" was. Daarvoor en samen met de andere inbreuken krijgt hij ook nog eens 4.000 euro boete.   

In de wedstrijd nadien - de derby tegen Genk - gingen de harde kernen van beide ploegen ook hun boekje te buiten. Ze trokken voor een vechtpartij naar een plek achter de tribune op het moment dat er in het vak van Genk een paarse rookbom afgestoken was.

 

De supporters van Jong Genk moesten daarvoor een ijzeren toegangspoort doorbreken. Aan hun club wordt een wedstrijd zonder supporters opgelegd, bovenop een boete van 5.000 euro. Voor Patro is de boete 2.000 euro. 

 

Patro-spits Leslie Bamona werd een schorsing van drie wedstrijden, waarvan twee effectief, en een een boete van 1.250 euro opgelegd voor een zware fout op Jong Genk-middenvelder Kamiel Van De Perre. De reviewcommissie zag na de wedstrijd dat Bamona Lubelu op de knie van Van De Perre was gaan staan.