Ga naar de inhoud

Ontsnapte Arsenal aan penalty na dit opvallende "kinderfoutje"? "Het is gewoon een belachelijke uitleg"

 wo 10 april 2024 01:11

Veel discussies na Arsenal - Bayern. Beide kanten schreeuwden op cruciale momenten om een penalty. Vooral bij de bezoekers leek dat meer dan terecht toen de thuisploeg een "kinderlijke fout" maakte in de eigen zestien. Bayern-coach Thomas Tüchel kon zijn ogen en oren niet geloven: "De ref heeft een enorme fout gemaakt."

Het Emirates Stadium schreeuwde moord en brand.

In de laatste minuut van de thriller tegen Bayern München mocht sterspeler Bukayo Saka alleen op Manuel Neuer af. De Engelsman liep om de doelman heen en ging vervolgens tegen de grond door het been van de keeper.

 

Maar als u het ons vraagt, zocht Saka wel heel nadrukkelijk en onnodig zélf het contact op. Analist Rio Ferdinand was bij rechtenhouder TNT Sports een andere mening toegedaan: "Ik kan niet geloven dat de ref niet fluit! Dit is een penalty, onwaarschijnlijk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Soit, laat ons zeggen dat ze ook bij Bayern wel iets hadden om over te klagen.


Het schijnbaar banale moment passeerde in veel huiskamers geruisloos, maar ging nadien viraal op sociale media. Bij een 1-2-stand voor Bayern bezorgde een misverstand bij Arsenal de bezoekers bijna een tweede strafschop.

 

Kijkt u even mee naar onderstaande beelden?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij een doeltrap passte keeper Raya de bal naar Gabriel, die het leer vervolgens prompt met de handen oppakte - vermoedend dat hij de uittrap voor zijn rekening moest nemen.

 

"Het is een penalty, oh my god!", klonk het bij een herhaling vol ongeloof op TNT Sports. "Hoe kan je dit nu niet fluiten?"

De scheidsrechter vertelde onze spelers dat het een kinderfoutje was en dat hij daarvoor geen penalty fluit in de kwartfinale van de Champions League.

Thomas Tüchel

Ook Bayern-coach Thomas Tüchel toonde zich na afloop woest. Vooral door de uitleg die hij na de match kreeg van de arbitrage.

 

"De ref heeft een enorme fout gemaakt", vond de Duitser. "Ik weet dat het een gekke situatie is. Maar wat ons écht boos maakt, is de uitleg op het veld. De scheidsrechter vertelde onze spelers dat het een kinderfoutje was en dat hij daarvoor geen penalty fluit in de kwartfinale van de Champions League."

 

"Het is een vreselijke uitleg. Een kinderfoutje, een volwassen fout, whatever. We zijn boos omdat het een cruciale beslissing in ons nadeel was."

De fase doet denken aan die met Union-verdediger Burgess in de opener van de Champions' Play-offs tegen Genk begin april.

Gerelateerd: