Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Kijk of luister naar Wielerclub Wattage: "Milaan-Sanremo zit Remco Evenepoel als gegoten"

 wo 13 maart 2024 06:41
" "
Ruben Van Gucht en gasten Jan Bakelants, Tom Boonen, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf passeerden gisteren in Deinze.

Tijdens de korte adempauze tussen Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo heeft Wielerclub Wattage de koppen nog eens bij elkaar gestoken. Niet alleen Wout van Aert is voor ons panel een grote afwezige zaterdag in La Primavera. "Als enkele van die fenomenen niet deelnemen, blijf je op je honger zitten", klinkt het. 

Na zijn 2e plaats in Parijs-Nice bleef Remco Evenepoel de jongste dagen nog aan de Franse Riviera kamperen om 2 etappes van de komende Tour te verkennen.

 

Andere collega's vertoeven ook in de regio, maar richten hun blik op Milaan-Sanremo van aanstaande zaterdag.

 

Evenepoel gaf zondag na de slotetappe toe dat hij het ergens wel jammer vindt dat hij niet zal deelnemen aan het eerste monument van het seizoen, maar Dirk De Wolf begrijpt die keuze.

 

"Evenepoel moet nu trainen en recupereren. Die koers past niet in zijn programma", stelt de analist in een verse aflevering van Wielerclub Wattage.

 

Jan Bakelants houdt er een andere visie op na: "Die koers zit hem als gegoten. Het zou heel mooi zijn mocht hij me daar lik op stuk geven", aldus de ex-renner, die gisteren in een krantenartikel scherp was voor Evenepoel na Parijs-Nice.

 

"Ik geloof er rotsvast in. Ja, hij kan daar winnen."

Het zou mooi zijn mocht Evenepoel zaterdag de derde hond in het spel zijn. Hij luistert, misschien krijgt hij goesting.

Jan Bakelants

Al zal het dus niet voor dit jaar zijn. Evenepoel springt net als de andere toppers zorgvuldig om met zijn piekmomenten en sleutelafspraken.

 

Bakelants: "Ze ontlopen elkaar veel en dat is een pijnlijke vaststelling. Ook naar Milaan-Sanremo sturen velen hun kat."

 

"Begrijp me niet verkeerd: we zijn verwend. Er zijn 5 à 6 fenomenen die ver boven de rest uitsteken."

 

"Maar als de helft niet deelneemt, dan blijf je op je honger zitten en dan krijg je een show zoals in de Strade Bianche met één iemand die doet wat hij wil."

 

"Het zou mooi zijn mocht Evenepoel de derde hond in het spel zijn. Hij luistert, misschien krijgt hij goesting."

Bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"Milaan-Sanremo zit Remco als gegoten"
Een dag voor Nokere Koerse komen Ruben Van Gucht en zijn wielerclub de startplaats al eens inspecteren. In Deinze zorgen Tom Boonen, Jan Bakelants, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf weer voor nieuwe inzichten (Remco kan Sanremo winnen, tweede in Nice is ook goed en Jorgenson zal knechten in Vlaanderen) en straffe verhalen (Mark reed Sanremo, Jan z'n vrouw moet aan de handrem trekken en Dirk is een zotteke).
dinsdag 05/0362 min
Gerelateerd: