Ga naar de inhoud

GOUD! Alexander Doom is wereldkampioen op de 400 meter na zenuwslopend duel met fenomeen Warholm

 za 2 maart 2024 22:20
Doom glunderde na de finish.

Nóg een Belgische wereldtitel op het WK indooratletiek in Glasgow dankzij Alexander Doom. Onze landgenoot snelde in de laatste meters van de 400 meter ultiem nog voorbij topfavoriet Karsten Warholm. Doom finishte in 45"25, een Belgisch record.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alexander Doom (26) heeft België een tweede gouden medaille bezorgd op het WK indooratletiek in het Schotse Glasgow.

 

De Belgian Tornado stuntte in de finale van de 400 meter met een chrono van 45"25, een Belgisch record. Het is de vijfde gouden medaille ooit voor België op een WK indoor.

 

Met 45"69 had Doom in de halve finales zijn persoonlijk record al stevig aangescherpt. In de finale deed hij daar nog een hap van. Doom dook zo ook 19 honderdsten van een seconde onder het Belgisch record (45"44) van Julien Watrin. 

 

Om zijn titel te bemachtigen moest onze landgenoot afrekenen met het Noorse fenomeen Karsten Warholm. Na 350 meter achtervolgen ging Doom in de laatste rechte lijn ook op en over de Europese recordhouder.

 

Warholm (45"34) moest dus tevreden zijn met zilver. De Jamaicaan Rusheen McDonald (45"65) werd derde.   

Kuitenbijter

"Het is heel surreëel en ik had het totaal niet verwacht, zeker omdat ik iemand als Karsten Warholm kon kloppen", wreef Doom ook zichzelf in de ogen vol ongeloof.

 

"Als je met Warholm loopt, ben je altijd de underdog. Maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. We wisten dat hij snel zou beginnen en hebben daarop goed geanticipeerd. Uiteindelijk had ik nog de power om uit zijn zog te komen."

 

"Amai, ik kan echt niet geloven dat ik wereldkampioen ben." (lacht)

 

Toch zit het WK er nog niet op voor Doom, die morgen nog deelneemt aan de 4x400 meter met de Belgian Tornado's. "Er zal nog wat oplapwerk nodig zijn, want ik had wel last van mijn kuit. Gelukkig heeft mijn team me vandaag opnieuw kunnen klaarstomen. Dus morgen gaan we ook weer proberen om te knallen, hé."

Bekijk de vreugdetaferelen bij Doom:

Gerelateerd: