BEKIJK: Messi vergalt MLS-debuut van Paintsil met heerlijke gelijkmaker in extra tijd

ma 26 februari 2024 07:20
Lionel Messi in duel met Joseph Paintsil.

Inter Miami is door het oog van de naald gekropen tegen LA Galaxy, waar Joseph Paintsil (ex-Genk) zijn MLS-debuut maakte. Sterspeler Lionel Messi sleepte in de extra tijd een 1-1-gelijkspel uit de brand.

Dat LA Galaxy geen drie punten overhield aan zijn eerste wedstrijd van het MLS-seizoen, is een kleine verrassing. Zeker als je naar het aantal schoten tegen Inter Miami CF kijkt: 23-11.

Joseph Paintsil toonde zich meteen in zijn eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem. De voormalige smaakmaker van KRC Genk lokte na 10 minuten al een strafschop uit, nadat hij was neergetrokken door Sergio Busquets.

Toch leverde het geen doelpunt op: Miami-doelman Drake Callender redde de elfmeter van Riqui Puig.

En het zou niet de avond worden van Riqui Puig. Ook na een halfuur zag hij zijn schot tegen de deklat geduwd worden. Paintsil kon niet goed koppen op de rebound.

Halfweg had LA Galaxy een openingsdoelpunt meer dan verdiend, maar het moest vrede nemen met een 12-2-voorsprong in schoten op doel.

Het wedstrijdbeeld kantelde wat na de rust. Plots maakten beide ploegen aanspraak op een voorsprong. LA Galaxy raakte nog eens het doelhout, Inter Miami miste een grote kans.

Uiteindelijk zou LA Galaxy dan toch als eerste toeslaan. Het lukte Riqui Puig alweer niet om te scoren, maar de rebound kwam wel bij de vrijstaande Dejan Joveljic terecht: 1-0.

Dat leek te volstaan voor de overwinning, tot LA Galaxy in de slotfase met een man minder viel na een tweede gele kaart voor Delgado.

Lionel Messi rook bloed. Amper 2 minuten na de rode kaart mikte hij de gelijkmaker net naast. En niet veel later was het wel raak: met een vleugje Barça-nostalgie zetten Jordi Alba en Messi een heerlijke aanval op om alsnog een punt te pakken.

Paintsil: "We hebben wat tijd nodig"

Joseph Paintsil maakte indruk bij zijn debuut: "Spelen tegen fantastische spelers maakt je niet bang", zei hij. "Het geeft je een boost om de beste versie van jezelf te zijn. ... Je kunt zien dat we echt jonge en getalenteerde spelers in dit team hebben. We hebben alleen een beetje tijd nodig, want we zijn er net."

Dante Vanzeir bleef in zijn eerste match op 0-0 steken met New York