Ga naar de inhoud

Lucinda Brand en Niels Vandeputte sluiten het seizoen in schoonheid af in Oostmalle

 zo 25 februari 2024 16:04

Met de Sluitingsprijs in Oostmalle zit het veldritseizoen er nu helemaal op. Bij de vrouwen was Lucinda Brand (Baloise-Trek Lions) de sterkste op de laatste werkdag van deze winter. Bij de mannen ging de laatste zegeruiker naar Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck). 

Niels Vandeputte had dit seizoen al gewonnen in Lille en was in Oostmalle niet van de voorposten weg te slaan.

 

Met z'n vijven zouden ze uiteindelijk sprinten voor de zege: Vandeputte was sneller dan Lars van der Haar en Eli Iserbyt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brand wint voor tripje naar de zon

Lucinda Brand was meteen bedrijvig in Oostmalle, maar kon geen afscheid nemen van Manon Bakker en Laura Verdonschot.

 

Pas in de slotronde kon de Nederlandse kampioene onze landgenote van zich afschudden. Brand beëindigt zo haar seizoen met 8 overwinningen. 

 

"Ik heb genoten van de allerlaatste cross", stelde Brand. "Ik trek nu even naar de zon. Maar ik neem de fiets wel mee."

 

"Ik start mijn wegseizoen in Brugge-De Panne. Ik ben ook voorzien voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik sluit mijn eerste deel van het wegseizoen af met de Waalse klassiekers."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.