Ga naar de inhoud

Onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner na klacht over grensoverschrijdend gedrag

 ma 5 februari 2024 16:26
Christian Horner.

Red Bull-teambaas Christian Horner wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het bedrijf achter het team van wereldkampioen Max Verstappen is al een onafhankelijk onderzoek gestart.

Christian Horner (50) zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf kwam er een klacht van één teamlid van Red Bull Racing.

 

Oliver Mintzlaff, de grote sportbaas van het energiedrankjesconcern, neemt de zaak ernstig. Er werd al een onderzoek geopend door Red Bull zelf, niet door het F1-team.

 

"Nadat het bedrijf op de hoogte was gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, heeft het een onafhankelijk onderzoek ingesteld", klinkt het in een persbericht.

 

"Dit proces wordt uitgevoerd door een externe gespecialiseerde advocaat. Het bedrijf neemt deze zaken zeer ernstig en het onderzoek zal zo snel mogelijk worden afgerond."

 

Een woordvoerder van Horner stelt dat hij "deze beweringen volledig verwerpt."

 

Christian Horner staat sinds de oprichting in 2005 aan het roer bij Red Bull Racing. Het team won al 7 keer de F1-wereldtitel: 4 keer met Sebastian Vettel en nu al 3 keer op een rij met Max Verstappen.

Gerelateerd: