Ga naar de inhoud

Kevin De Bruyne volgt zichzelf op als Beste Belg in het Buitenland: "Trots dat ik nu Gouden Schoen heb"

 do 18 januari 2024 22:31

Kevin De Bruyne heeft eindelijk een Gouden Schoen beet. Voor het tweede jaar op rij wint hij in de categorie Beste Belg in het Buitenland, maar pas sinds deze editie krijgt de winnaar ook een Gouden Schoen als trofee. De treblewinnaar bij Manchester City kreeg meer stemmen dan ploeggenoot Jeremy Doku en revelatie in de spits Loïs Openda (RB Leipzig).

Is er nog twijfel mogelijk als iemand (bijna) alles wint wat er te winnen viel?


Toegegeven, zijn zware hamstringblessure die Kevin De Bruyne een klein halfjaar aan de kant hield, gooide mogelijk roet in het eten. Al spreekt de trofeeënkast voor zich: de Premier League, FA Cup, Champions League en WK voor clubs. 


Daar mag Manchester City gerust dirigent KDB voor bedanken. De metronoom op het middenveld was na nieuwjaar beslissend in de Champions League met 2 goals en 4 assists. Stadsgenoot United ondervond aan den lijve hoe De Bruyne met assists strooide in de FA Cup-finale. 


"King Kev" mag naast zijn terugkeer bij City dus voor het tweede jaar op rij de trofee van Beste Belg in het Buitenland vieren. Hij houdt zo ploeggenoot Jeremy Doku en Loïs Openda, die furore maakt in de Bundesliga bij RB Leipzig, achter zich.

Ik kan nu zeggen dat ik een Gouden Schoen heb. Ook al is het voor het buitenland.

Kevin De Bruyne

"Ik ga het Doku doorsteken", grapte KDB nadat hij zijn ploegmaat Doku afgetroefd had.


"Ik ben natuurlijk trots om deze te winnen. Ik hoop dat ik op een goeie manier kan terugkomen na de laatste zes maanden en topfit kan zijn om samen met België iets moois te doen."

 

"Ik kan nu zeggen dat ik een Gouden Schoen heb. Ook al is het voor het buitenland."

uitslag Beste Belg in het Buitenland
1. Kevin De Bruyne Manchester City 492
2. Jeremy Doku Manchester City 412
3. Loïs Openda RB Leipzig 310
Gerelateerd: