Ga naar de inhoud

Australian Open

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

BEKIJK: Zizou Bergs kan ogen niet geloven na punt van Tsitsipas: "Wist zelfs niet dat dat mocht"

 ma 15 januari 2024 11:12
Een momentje op de Australian Open.

Zizou Bergs mocht het als lucky loser opnemen tegen Stefanos Tsitsipas, de verliezende finalist van vorig jaar in Australië. De Belg begon sterk en maakte het de Griek moeilijk, maar een stunt zat er niet in. En toch zal er over de partij nog even gesproken worden en dan meer bepaald over één punt. "Het punt van het Jaar", klinkt het nu al hier en daar op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar waarom is het punt nu zo straf? Zizou Bergs speelt de bal met zoveel backspin dat de bal wel botst op de speelhelft van Tsitsipas maar dan weer richting de overkant van het net zweeft.

 

Maar Tsitsipas reageert magistraal en springt nog naar de bal, met zijn racket over het net perst hij er nog een smash uit. En jawel, dat mag. Je tennisracket mag over het net komen, maar de speler mag het net niet aanraken. Tsitsipas heeft dan ook al zijn lichaamscontrole nodig om het net nipt niet te raken.

 

"Het was een buitengewoon punt", zei Tsitsipas achteraf. "Ik snap zelf niet hoe dat gelukt is. Ik denk wel dat het een kantelpunt was in de match." Bergs was ook in shock. "Ik wist zelfs niet dat dat mocht", lachte hij achteraf.

Bekijk hier het moment uit de match van Tsitsipas tegen Bergs

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zizou Bergs kon zijn ogen ook amper geloven

Gerelateerd: