Ga naar de inhoud

Visma-Lease a Bike vist ploegloze Julien Vermote (34) op

 ma 8 januari 2024 10:36
De profcarrière van Julien Vermote zit er dus toch niet op.

Zijn carrière leek helemaal uit te doven als een nachtkaars, maar plots is Julien Vermote weer springlevend. De West-Vlaming heeft een contract van één seizoen getekend bij Visma-Lease a Bike, waar er op de valreep nog een vacature was. "Julien is erg gemotiveerd en gepassioneerd met zijn vak bezig."

Visma-Lease a Bike is uiteraard geen ploeg die zijn zaakjes pas erg laat regelt, maar net voor de jaarwisseling kondigde Lennard Hofstede (29) onverwacht zijn pensioen aan. Hofstede lag nog onder contract, maar voelde zich niet meer helemaal fit. 

 

Na het afscheid van de Nederlander stond de rennersteller voor 2024 op 27, Michel Hessmann incluis. De Duitser staat nog altijd op non-actief na een afwijkende dopingtest.

 

Aangezien elke WorldTour-ploeg minimaal 27 renners onder contract moet hebben en het lot van Hessmann nog altijd onzeker is, ging Visma-Lease a Bike nog eens shoppen.

 

Met Julien Vermote vond het tijdens de solden een echt koopje. Vermote bouwde als meesterknecht een stevige reputatie uit bij Quick Step (2011-2017) en volgde daarna boezemvriend Mark Cavendish naar Dimension Data (2018-2019). 

 

Rond de coronaperiode geraakte zijn carrière helemaal in het slop. Na een jaartje Cofidis kreeg hij nog een vangnet bij Alpecin-Fenix, maar eind 2022 werd zijn contract er niet verlengd.

 

Vermote reed vorig jaar als eliterenner zonder contract, bleef koppig trainen en deelnemen aan kermiskoersen en bleef vooral hopen op een waterkans op het hoogste niveau. Die valt nu dus uit de Nederlandse lucht. 

"Hij is meteen inzetbaar als helper"

Julien Vermote kreeg een contract van één seizoen voorgeschoteld. "Met het vertrek van Lennard moesten wij snel op zoek naar een waardige vervanger en we zijn blij dat we Julien hebben kunnen vastleggen", legt sportief directeur Merijn Zeeman uit.

 

"Hij heeft een schat aan ervaring en is voor ons direct als helper inzetbaar. Hij is heel erg gemotiveerd en gepassioneerd met zijn vak bezig."

 

Vermote is dankbaar voor de kans. "Visma-Lease a Bike is een toonaangevende ploeg en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan tijdens het trainingskamp."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.