Ga naar de inhoud

Circus-ReUz-Technord wordt vanaf 1 januari Charles Liégeois Roastery CX

 wo 27 december 2023 14:17
Onder meer Gerben Kuypers zal vanaf 1 januari in een ander truitje te zien zijn.
Onder meer Gerben Kuypers zal vanaf 1 januari in een ander truitje te zien zijn.

De veldritploeg van WorldTeam Intermarché-Wanty zal vanaf 1 januari 2024 niet meer onder de vlag van Circus-ReUz-Technord varen, maar zal vanaf nieuwjaardag als Charles Liégeois Roastery CX door het leven gaan.

Voor de start van de Superprestigecross in Heusden-Zolder maakte het team van onder anderen Gerben Kuypers, Thijs Aerts, Arne Baers, de Zwitser Kevin Kuhn, Julie Brouwers en de Nederlandse Lauren Molengraaf de nieuwe geldschieter en nieuwe naam bekend.

 

Charles Liégeois, een Belgische koffiebrander, zal minstens twee jaar naamsponsor zijn van het team van CEO Jean-François Bourlart, er is een optie op een extra jaar

 

"In 2020 zijn we als enige Waalse team in een eerder Vlaams getint landschap aan een uitdaging in het veldrijden begonnen, parallel aan onze wegploeg", zegt CEO Bourlart.

 

"Ons veldritproject ligt ons nauw aan het hart. Met deze nieuwe sponsordeal hopen we de ambitie van jonge Waalse renners aan te wakkeren, met de droom om binnenkort een eerste Franstalige Belgische kampioen in de kleuren van Charles Liégeois Roastery CX aan het werk te kunnen zien."

 

"De duizenden supporters op de Citadel van Namen hebben aangetoond hoe populair de sport in Wallonië is", zegt Gerben Kuypers.

 

"Als renners kunnen we alleen maar hopen dat onze geliefkoosde discipline zich aan die kant van de taalgrens verder ontwikkelt. Ik ben ervan overtuigd dat we met een partner als Charles Liégeois Roastery daar als Waals team een impact op kunnen hebben."